Muzica SF era mai în vogă atunci decât acum.  Era multă speranţă, şi chiar dacă mulţi îşi construiau buncăre şi se ascundea precum cârtiţele, iar alţii căutau cârtiţele de o parte sau alta a frontierelor ce tăiau Berlinul în două, restul lumii căuta spre cer, visând la cucerirea spaţiului.

Vă prezint astăzi o piesă neobişnuită prin succesul şi consecinţele pe care le-a avut. David Bowie, având aceeaşi zi de naştere cu Elvis, a compus 1969 piesa Space Oditty (să nu uităm că un an mai devreme se lansa 2001: A Space Odissey). Clipul original, remarcabil prin lipsa efectelor speciale, fiind folosite doar costume simple şi efecte optice, este cel prezentat aici. Piesa, devenită hit, a fost folosită de BBC drept ilustraţie sonoră a coborârii pe Lună. Recent, graficianul Andrew Kolb a creat o carte pentru copii, pe tema descrisă în cântec. Deşi poate nepotrivită pentru copii, din cauza finalului nu tocmai fericit, cartea este şi ea un eveniment artistic reuşit, care poate fi urmărit pe site-ul creatorului.

Deci, o piesă muzicală SF, legată de un eveniment care a marcat o idee SF devenită realitate, ilustrată de un grafician al cărui public ţintă, copii de astăzi, sunt deja obişnuiţi cu lipsa speranţei. Oare vom mai ieşi în spaţiu? Oare dacă ieşim în spaţiu, mai merită să ne întoarcem pe planeta asta mizeră?

Singurele comentarii acceptate la acest articol sunt întrebările. La care nu vom da răspuns. Vizionare intensă!