Contact între civilizații

xenosO nouă antologie marca SRSFF!

Tema: Contactul între civilizații.

Ne-am întrebat mereu dacă suntem singura specie din univers înzestrată cu rațiune. Nimeni nu știe să răspundă fără echivoc la această întrebare majoră. Dar scriitorii de science-fiction pot imagina cum va decurge sau cum a decurs deja contactul cu o civilizație extraterestră.

Războiul lumilor, Sentinela, Solaris, Contact, Pandora, Jocul lui Ender… sunt doar câteva titluri celebre care au avut ca temă contactul cu alte civilizații.

Societatea Română de Science Fiction și Fantasy invită scriitorii români să ni se alăture în demersul nostru de a ne imagina cum ar putea să decurgă întâlnirea umanității cu ceilalți. Vor fi pașnici? Vom fi pașnici? Ne vom înțelege și ne vom ajuta unii pe alții sau între noi, chiar dacă nu mai există distanțe, vor exista de-a pururi genuni culturale care vor face imposibilă comunicarea?

Vor veni pe peluza Casei Albe sau îi vom descoperi în Parcul Copou din Iași? Ne vor aștepta pe Lună? Sau îi vom descoperi abia atunci când vom ajunge pe Alfa Centauri?

Ne vor oferi rețeta nemuririi sau ne vor subjuga din simplu capriciu? Îi vom ajuta să ajungă la nivelul nostru sau nu ne vom amesteca în viața lor? Îi vom crește ca animale de casă? Ne vom teme de ei sau vom râde de ei? Ne vom întrece la șah?

Toate aceste întrebări, asemeni multor altele, își așteaptă răspunsul pe care numai scriitorii de science fiction îl pot da. Răspunsul pe care numai tu îl poți da!

Condiții de participare:

  • Dimensiunea textului va fi de minim 10.000 de semne și de maxim 60.000 de semne cu tot cu spații
  • Textele vor fi scrise cu font Times New Roman, corp 12. Linia de dialog va fi obligatoriu en-dash (–) sau cratima dublă (–)
  • Textele vor fi scrise în limba română folosind normele ortografice și ortoepice în vigoare.
  • Textele vor fi scrise obligatoriu cu diacritice. Lipsa diacriticelor atrage după sine descalificarea textului.
  • Fișierele expediate vor fi .doc sau .docx. Orice alt format va fi ignorat.

Termen de predare: 15 noiembrie 2013 inclusiv.

Data apariției: 2014 în luna martie sau aprilie.

Textele vor fi expediate pe adresa: antologia2014@srsff.ro începând cu data de 1 iulie. Pentru detalii suplimentare folosiți formularul de contact al revistei cu mențiunea la subiect „antologia2014” sau folosind adresa de mail de mai sus.

Succes!