Robodiseea

Robodiseea

Tema:

Un est-european le-a dat numele: Karel Capek. Un alt est-european le-a dat legile: Isaac Asimov. Un al treilea est-european i-a mitizat precum Homer pe eroii antici: Stanislaw Lem. In 2015 scriitori est-europeni, unii dintre cei mai valoroși autori SF romani configurează ficțional viitorul roboților și al oamenilor.
Sunt omniprezenți. Sunt peste 15 milioane de roboți în întreaga lume. Sunt peste tot deși cea mai mare parte a speciei umane n-a văzut unul decât în filmele și serialele SF sau în jocurile video. Și vor fi din ce în ce mai mulți. Anul 2015 va fi unul de grație, anul în care roboții domestici vor fi introduși pe scară largă în lume. Anul acesta Uniunea Europeana lansează cel mai vast program privind cercetarea și utilizarea roboților în domenii nemilitare. Viitorul va fi robotic și robotizat.

Răspunsuri la aceste întrebări, dar și la altele, în noua antologie SRSFF: „Robodiseea”, o antologie care va încerca, prin talentul autorilor, să prefigureze și să configureze evoluția speciei umane împreună cu cea a roboților.

Condiții de participare:

  • Textele vor fi scrise cu font Times New Roman, corp 12. Linia de dialog va fi obligatoriu en-dash (–) sau cratima dublă (–)
  • Textele vor fi scrise în limba română folosind normele ortografice și ortoepice în vigoare.
  • Textele vor fi scrise obligatoriu cu diacritice. Lipsa diacriticelor atrage după sine descalificarea textului.
  • Fișierele expediate vor fi .doc sau .docx. Orice alt format va fi ignorat.

Termen de predare a manuscriselor: 20 aprilie 2016.

Dimensiunea textelor: între 20 000 și 80 000 de semne.

Data apariției: 2016.

Textele vor fi trimise pe adresa antologia2016@srsff.ro.