A aparut numarul 10 (martie 2011) al revistei timisorene Helion.

Din sumar remarcam editorialul semnat Cornel Secu, editorial care aduce aminte de un episod nefericit din sefeul romanesc: editia a XIII-a a Romconului (1983)

Anul 1983 a fost un an fatidic pentru s.f.-ul romanesc. În noiembrie se organiza a 13-a Consfătuire la București, de către Clubul Modul – 13, condus de Ștefan Ghidoveanu.

Bucureștenii n-au stralucit niciodată la capitolul organizare.

Domnoși, dând vina unul pe altul, crezănd că lucrurile vor merge de la sine, doar Bucureștiul e capitala, mereu au fost probleme, atunci când o Convenție se ține la București.

Dar de data asta a fost un fiasco total.

De vina a fost in primul rând clubul organizator, care nu avea forța necesară să se încumete la așa ceva, ba colac peste pupăză, nici nu și-a luat niște măsuri de precauție, obligatorii într-un stat socialist. Multilateral dezvoltat.

Convenția a fost interzisă de secretarul de partid al uzinelor 23 August. Sub privirile îngrozite ale lui Ion Hobana, Vladimir Colin, Adrian Rogoz, Ovidiu Crohmalniceanu, Mircea Opriță ș.a.m.d.

Ion Hobana a urcat la prezidiu ,a anunțat ce era de anunțat, iar Vladimir Colin a dat citire listei câștigatorilor la concursul anual organizat de fiecare convenție. În circa un sfert de oră totul s-a terminat. Atmosferă de înmormântare. Comentariile în surdină și pe la colțuri au facut parte din același spectacol terian, cu specific socialist, adică mai degrabă comunistoid

Ar trebui un capitol special dedicat acestui eveniment.

Tot Cornel Secu semneaza si articolul E chiar pe bune.

Mitocănia sprijinită, chiar mai elegant lexical, este tot mitocănie. (…)

Măgării de genul ăsta sunt găzduite de diferite site-uri și bloguri, vezi doamne ăsta-i internetul, și n-ai ce face.

Libertatea de a-i lasa pe toți băloșii să-și facă mendrele, ori să se bucure de atenția “lecturării”, poate fi stopată printr-un simplu “până aici”. Eventual să li se creeze un spațiu paralel, să se împroaște cu mizerii între ei, fără să mai împută aerul.

In numarul de fata mai semneaza: Mircea Oprita – Cronica de familie, Florin Pitea si Alexandru Plesa (proze), Lucian Vasile Szabo, Marian Mirescu, Adrian Chifu, Dacian Strain.