Seniorii imaginatiei 2011

SRSFF organizează în perioada 01.06.2010 – 01.06.2011 un concurs cu premii adresat scriitorilor români de science fiction, amatori sau profesionişti. Scopul concursului este de a promova science fiction-ul românesc atât în ţară cât şi în lume.

Concursul va consta în selectarea unui text de minim 400.000 de semne şi de maxim 600.000 de semne (dimensiune de roman), adică între 200 şi 300 de pagini standard (2000 de semne pe pagină).

Cerinţe principale pentru roman:

Tema: istoria contrafactuală (istoria alternativă)

Personaje: minim trei personaje credibile şi active în text.

Intriga: consistentă şi verosimilă. Acţiunea principală va fi situată în România/Europa. Documentare riguroasă şi bine susţinută. Romanul trebuie să se adreseze pieţelor internaţionale, prin urmare un text cu specific românesc prea pronunţat poate fi defavorizat în procesul de selecţie.

Data limită de depunere a manuscriselor este de 01.06.2011.

Câştigătorii vor fi anunţaţi la sfârşitul lunii august sau începutul lunii septembrie 2011.

Desfăşurare:

Se vor acorda două premii.

Un premiu care va fi stabilit de către un juriu desemnat de SRSFF (componenţa juriului va fi anunţată după ce procesul de jurizare s-a încheiat). Acest premiu va consta într-un contract de reprezentare a autorului cu Bestseller Agency, un contract de editare/tipărire cu Eagle Publishing House, un avans de 1000 (una mie) dolari SUA din contractul de editare/tipărire, traducerea cărţii în limba engleză, website de prezentare pentru roman, fişă de prezentare internaţională, un prim tiraj intern limitat la numărul de Editori Virtuali precum şi distribuţie internaţională prin Amazon.com pentru sistemul Print On Demand şi în varianta digitală pentru utilitarul Kindle.

Un premiu de popularitate care va fi stabilit prin vot de către membrii Grupului de Editori Virtuali înscrişi în Grupul specific (grup care se va deschide la începutul lui septembrie 2010 la Editura Virtuală) şi care vor vota pe site-ul www.edituravirtuală.ro. Acest premiu va consta într-un contract de reprezentare a autorului cu Bestseller Agency, un contract de editare/tipărire cu Eagle Publishing House, un avans de 300 dolari SUA din contractul de editare/tipărire, traducerea cărţii in limba engleză, website de prezentare pentru roman, fişă de prezentare internaţională, un prim tiraj limitat la numărul de Editori Virtuali şi distribuţie internaţională prin Amazon.com pentru sistemul Print On Demand şi in varianta digitală pentru utilitarul Kindle. Costul înscrierii în acest Grup este de 39,95 de lei şi reprezintă contravaloarea celor două titluri câştigătoare (unul desemnat de către SRSFF iar celălalt de către Grupul Editorilor Virtuali). În acelaşi timp, înscrierea permite şi votarea textului considerat ca fiind cel mai valoros de către Editorii Virtuali. Prin urmare, în preţul de 39,95 lei se regăseşte atât dreptul de vot cât şi contravaloarea celor două romane. În situaţia în care va exista un singur titlu câştigător (desemnat prin jurizare şi vot), costul înscrierii va reprezenta contravaloarea a două exemplare din volumul câştigător.

În situaţia în care nu va putea fi desemnat nici un câştigător, taxa de înscriere va fi returnată mai puţin o fracţiune care reprezintă taxele de rambursare sau, în funcţie de opţiuni, va putea fi transferată către alt grup de editare virtuală.

Cărţile vor conţine o pagină sau mai multe cu numele, prenumele şi oraşul de provenienţă ale tuturor editorilor virtuali care s-au înscris şi au votat. De asemenea, cărţile expediate celor care au votat vor avea autograful autorului.

Volumul sau volumele vor fi editate de maxim două ori în cinci ani iar tirajele vor fi stabilite de către editură, după consultarea autorului.  Bestseller Agency îl va reprezenta pe autor şi va  negocia, în numele acestuia, şi alte contracte de publicare în România sau în străinătate, promovându-i interesele.

Cele două volume vor fi tipărite cel mai târziu în luna decembrie a anului 2011.

Regulamentul concursului poate fi consultat aici.

Notă: în viitor pot surveni modificări de detaliu ale regulamentului. Acestea vor fi anunţate în timp util şi nu vor afecta concursul în substanţă.