Sâmbătă, de la ora 12:30, la standul editurii Humanitas de la Gaudeamus va avea loc lansarea volumului „Explorarea imaginară a spaţiului” de Lucian Boia.

Preocupat de istoria ideilor şi a imaginarului, profesorul Lucian Boia s-a remarcat îndeosebi prin abordarea şi cercetarea mitologiilor, de la viaţa extraterestră şi sfârşitul lumii până la comunism, naţionalism şi democraţie.

Drumurile mele prin istorie au trecut şi printr-o etapă „extraterestră“: experienţă, cred, nu tocmai obişnuită pentru un istoric. M-am deprins cu imaginarul în compania unor personaje din spaţiu. Într-adevăr, aceste fiinţe de dincolo de Pământ au proprietatea extraordinară de a nu exista şi de a fi în acelaşi timp foarte prezente, ilustrând astfel logica imaginarului mai bine decât orice discurs teoretic.

Lucian Boia – Prefaţa la „Explorarea imaginară a spaţiului”

Aşadar, sâmbătă de la ora 12:30 la standul Humanitas vom avea la Gaudeamus un eveniment de excepţie pentru iubitorii de science fiction, pentru iubitorii de imaginar. La lansare, pe lângă autor, vor participa în calitate de invitaţi: Keith Hitchins, Gabriel Liiceanu, Andi Moisescu şi Cătălin Strat.