Am sărbătorit sâmbătă, 27 octombrie, patruzeci de ani la primul Paradox”. Ne-am adunat chiar în sala 7 de la Casa Studenţilor, unde s-au întâlnit membrii cenaclului H.G. Wells ani de zile. Au venit câţiva dintre cei care au fost acolo în 1969, când s-a înfiinţat cenaclul, şi care au muncit şi la primul număr din revistă, dar şi la următoarele. Îi veţi recunoaşte în fotografii, printre alţii, pe Viorel Marineasa, Doru Treta, Lucian Ionică, Cornel Secu, Silviu Genescu, Duşan Baiski, Sergiu Nicola (care a venit din Germania special pentru aniversarea noastră), Dorin Davideanu, Laurenţiu Nistorescu, Laurenţiu Demetrovici şi Daniel Haiduc. Din păcate, lipseşte Marcel Luca, ţintuit la pat de o năprasnică durere de spate.

Acest număr din „Paradox” este aniversar. Conţine rememorările celor care au înfiinţat fanzinul şi cenaclul, ale celor care au contribuit, ulterior, la existenţa şi evoluţia amândurora, dar şi câteva proze, unele chiar noi. Numerele următoare se vor axa, în primul rând, pe proză.

Le mulţumesc colegilor de la Wells care ne-au ajutat financiar să tipărim fanzinul, chiar dacă într-un tiraj mic. Le mulţumesc în mod special lui Dorin Davideanu şi Daniel Haiduc, numai ei (şi eu) ştiu cât au muncit la „Paradox”-ul de acum. Sperăm că vom primi sprijin din mai multe părţi pentru numerele următoare, chiar dacă ele nu vor fi apărea cu frecvenţa şi în tirajul pe care ni le dorim noi.

Aşadar, ne-am adunat, ne-am amintit şi ne-am distrat. Distracţia, bineînţeles, în partea a doua, la Trăsnălionul 2013, petrecerea pe care, de câţiva ani încoace, o organizăm întotdeauna în sâmbăta când se schimbă ora. A fost „fain”, cum zicem noi în Banat. Şi-o fi şi anul viitor la fel.

Antuza Genescu