George Sotirhos, editorul revistei greceşti de SF, Cărările universului” (Simpantikes Diadromes) ne-a comunicat viitoarea publicare a următoarelor povestiri românești :

–  „Dragostea la căpuşe”  – Dănuţ Ungureanu (nr. 19/decembrie 2012)

–  „Moartea domnului Teodorescu” – Cristian Mihail Teodorescu ( nr. 19/decembrie 2012)

– „Vînătoare sub lună” – Marian Truţă (nr. 20/martie 2013)

–  „Cifrele sunt reci, numerele-s calde” – Liviu Radu (nr. 21/mai 2013)

 

După publicarea în revista International Speculative Fiction (Portugalia) a unor proze de Cristian Mihail Teodorescu şi Liviu Radu, viitoarea traducere în limba greacă a unora dintre cei mai talentaţi scriitori români de SF, reprezintă o nouă confirmare a interesului şi receptivităţii pentru SF-ul românesc contemporan. Îi felicităm pe cei patru scriitori, voci reprezentative și distincte ale literaturii române.

Într-adevăr, „staţia Europa” cum o numeşte domnul Mircea Opriţă, reprezintă o destinaţie importantă, un obiectiv fezabil şi realizabil, un pas înainte spre consacrarea continentală și nu doar o biată haltă pe o fantasmatică traiectorie transatlantică.

Revista „Cărările universului” a fost înființată de George Sotirhos în 2005 din dorința creării unei publicații dedicate ficțiunii speculative grecești.

Peste două sute de autori greci și-au prezentat lucrările prin intermediul revistei. În 2007 s-a lansat versiunea în limba engleză, „Universe Pathways” iar publicația este deschisă colaborării cu autori din întreaga lume. Apariția revistei este trimestrială, un număr are 100 de pagini, hîrtie tip glossy de cea mai bună calitate, formatul este 23,5 x 16,5 cm.

Editura „Cărările universului”, fondată tot în 2005, a tradus și lansat în Grecia volume de Larry Niven, Ray Bradbury, Robert Heinlein, Spider Robinson și autori greci precum Antonis Pasxos și Anthippi Fiamou.

 

George Sotirhos intenționează să publice în primăvara anului viitor în Grecia o antologie de SF românesc. Prefața dedicată SF-ului românesc și selecția povestirilor îi aparțin. Îi mulțumim, îi urăm succes și îl așteptăm la București pentru prezentarea volumului.

http://universe-pathways.blogspot.gr/

http://www.facebook.com/UniversePathwaysMagazine