Dorim să vă semnalăm noua serie de eseuri privind SF-ul românesc, în încercarea de a cuantifica producţia literară a ultimului an, prin prisma unui eşantion reprezentativ extras dintre publicaţiile on-line.

Mircea Coman îşi asumă acest efort considerabil, de a clasifica şi de a întreprinde demersul statistic mult-aşteptat, văzut de unii drept confirmare a eforturilor de peste an, iar de alţii drept un indiciu destul de relevant privind poziţionarea pe harta SF-ului românesc.

Îi mulţumim domnului Coman pentru acest demers, care ne oferă ocazia de a ne bucura de evoluţia constant pozitivă  a revistei SRSFF. Tot aici se cuvine să mulţumim tuturor colaboratorilor, cititorilor şi fanilor care ne-au ajutat şi sperăm că vor continua în acest sens, oferindu-ne, cu acea dezinvoltură a efortului susţinut cu pasiune, valori despre care sperăm să fie cât mai aproape de literar cu putinţă.

Al doilea an de ficţiuni: 10.Realități multiple (universuri paralele)

Al doilea an de ficţiuni: 11.Istorie alternativă/cronochirurgie

Al doilea an de ficţiuni: 12.Soft SF (socio-istoric)

Al doilea an de ficţiuni: 13.Space-Opera

Din legăturile de mai sus sperăm să vă extrageţi prozele preferate, pentru a le citi sau reciti. Seria de articole va continua, culminând cu o sinteză statistică, utilă mai mult pentru estimarea cantitativă a volumului de texte publicate.