Félix J.Palma va fi prezent în Bucureşti marţi 25 şi miercuri 26 septembrie pentru lansarea noului său roman „Harta cerului” (tradus de Ana-Maria Tamaş, în curs de apariţie la editura Trei) şi pentru a se întîlni cu cititorii săi.

Harta cerului” face parte dintr-o trilogie. Prima parte a trilogiei – „Harta timpului” a fost recompensată cu prestigiosul Premiu Ateneo de Sevilla în 2008. Publicată în peste 25 de ţări, l-a consacrat definitiv pe Felix J. Palma ca prozator. Romanul Harta timpului” a fost publicat anul trecut în româneşte de editura Trei, în traducerea Anei-Maria Tamaş.

Felix J. Palma va fi prezent pe 25 septembrie la ora 18.00, la Institutul Cervantes (noua adresă este bulevardul Regina Elisabeta nr.38, clădirea fostului Gambrinus) şi pe 26 septembrie la ora 18.00 la librăria Cărtureşti (str. Pictor Artur Verona).

Alături de scriitor vor fi prezenţi Estanislao de Grandes Pascual, Ambasadorul Spaniei în România, directorul Institutului Cervantes Juan Carlos Vidal García, criticul literar Dan C. Mihăilescu, traducătoarea Ana-Maria Tamaş şi directorul editorial al editurii Trei, Magdalena Marculescu.

Félix J. Palma este unul dintre cei mai originali scriitori spanioli, iar una dintre mărcile scrisului său este aceea de a insera fantasticul în cotidian. A publicat cinci cărţi de povestiri, care i-au adus multe premii, printre care Premiul Tiflos în 2001 şi Premiul Iberoamericano în 2003.

Un interviu cu Felix Palma a apărut în revista Observator Cultural:

http://www.observatorcultural.ro/0-comentarii*articleID_27573-articles_details.html

Un fragment din romanul “Harta cerului”:

http://www.observatorcultural.ro/Harta-cerului*articleID_27574-articles_details.html