Pe piaţa literară SF a revenit un altfel de concurs. Odată cu relansarea Almanahului Anticipaţia, Nemira a declanşat procesul selecţiei de texte pentru ediţia din această toamnă. Textele şi materialele trimise, vor fi selectate de către o comisie ce urmează a fi desemnată, din multe şi sperăm valoroase candidaturi. Merită să insistăm asupra faptului ca tradiţional Almanahul are o componentă grafică importantă, şi ne aşteptăm ca BD-ul românesc sa fie prezent între coperte.

Tot în virtutea respectării tradiţiei şi a recunoaşterii valorilor, maestrul Alexandru Mironov a fost desemnat Director de Onoare al publicaţiei.

Termenele limită pentru trimiterea materialelor sunt detaliate mai jos. Fiind foarte strânse, presupunem ca nu este vorba doar de materiale noi, şi sperăm că nu vor afecta alte proiecte editoriale din fandom.

„Redacţia Anticipaţia îi invită pe toţi cei interesaţi să trimită la adresa redactia@anticipatia.com, până pe data de 01.08.2012, texte şi propuneri: texte de ficţiune de maxim 7000 de semne; propuneri pentru articole (non-fiction) constând într-o prezentare scurtă, care să susţină subiectul şi să sugereze stilul – maxim 500 de semne, urmând ca proiectele selectate să fie dezvoltate şi trimise redacţiei până pe data de 01.09.2012 (varianta finală de maxim 5000 de semne şi materialele ilustrative aferente); materiale de ilustrare (colaje foto, grafică etc.) în format de vizualizare (JPEG); schiţe ale unor dosare tematice sau alte sugestii.” – Preluat din Comunicate Nemira.

Nu rămâne decât să vă urăm tradiţionalul spor la scris şi cerneală în călimară!