Sâmbătă, orele 12.30, la Bookfest, standul Millennium Books (Pavilion C2, stand B26) va avea loc lansarea volumului New Beijing de Camelia Pantazi Tudor.

Camelia Pantazi Tudor, născută în Bucureşti la 13 ianuarie 1964, a absolvit Facultatea de Finanţe-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice în anul 1986 şi Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti în anul 2010.
Debutul editorial s-a produs în anul 2010 cu volumul Atingerea unui ideal – literaţii din perioada dinastiei chineze Tang – editura Rawes Coms, Bucureşti, despre care Constantin Lupeanu, redutabil sinolog, membru al Uniunii Scriitorilor din România apreciază în articolul „O carte despre demnitarii – cărturari. O provocare?” din Revista Cultura, anul V nr. 5(310) din 10 februarie 2011: „Există o savantă privire de ansamblu a vremurilor, care electrizează cititorul şi în orice caz îl captează şi cu siguranţă îl câştigă de partea civilizaţiei chineze. Este o reuşită de calitate, pentru care autoarea merită omagiile noastre.”
Geo Călugăru, membru al Uniunii Scriitorilor din România, afirmă în Antologia Cenaclului Perpessicius din anul 2011: „Cine, cum cu ce mijloace şi cu ce suport moral au dat viaţă idealului pe care şi l-au propus şi l-au impus, constituie conţinutul de idei şi trăiri a acestei cărţi, ce consacră o autoare cu certe calităţi pentru astfel de înfăptuiri cultural-ştiinţifice, dar şi literare, prin emoţia sufletească şi artistică, prezentă la tot pasul.”
Andrea Hedeş scrie în articolul „Ca frunza ne-o lăsa purtaţi….” din Mesagerul Literar şi Artistic de Bistriţa-Năsăud, nr. 5( 148), anul V(XII) din mai 2011: “… este o carte de
istorie, un ghid de călătorie, o carte despre cultură (şi nu orice cultură), o carte despre filosofie, mit şi poezie, un passepartout într-o lume fastuoasă şi fabuloasă, o ocheadă aruncată asupra unei Chine in micro, deschizând gustul pentru lărgirea orizontului, o lectură altfel despre altceva.”
Camelia Pantazi Tudor a mai publicat şi în revistele Magazin Istoric (2008), Literatorul şi revistele on-line: Conexiuni – New York, Egophobia şi revista Societăţii Române
de Science Fiction şi Fantasy, SRSFF.ro.