Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy, vă invita la Cenaclul ProspectArt, vineri 18 mai 2012, ora 17.00, Centrul Calderon, str. Jean-Louis Calderon nr.39, sector 2, București.
În premieră în România şi în exclusivitate pentru SRSFF

Invitat special : scriitoarea Aliette de Bodard (Franta)
Aliette de Bodard este o autoare franceza de ficţiune speculativă, născută în S.U.A (New York).
Aliette este unul dintre cei mai cunoscuti autori europeni de SF&F la nivel mondial. Aliette este programator (software engineer) cu o specializare inedită : Machine Vision.
în 2008 a devenit membru al Science Fiction Writers of America (SFWA). În 2009 a fost nominalizată la Premiul John W.Campbell Award for Best New Writer și s-a decernat Premiul Writers of the Future. I s-a decernat British Science Fiction Award si a fost nominalizata la cele mai importante premii din lume in domeniul fictiunii speculative, Nebula si Hugo.

Aliette de Bodard a fost lansată în România prin intermediul Revistei SRSFF şi cu ajutorul traducătoarelor membre ale SRSFF, Antuza Genescu si Adina Barvinschi .

Scriitoarea franceză Aliette de Bodard, prietenă a SRSFF şi prezenţă constantă în Revista SRSFF, a fost nominalizata anul acesta la Grand Prix de l’Imaginaire (Franta) si este din nou nominalizată la Premiile Nebula (S.U.A.), cu povestirea „Shipbirth” (publicată în revista americana Asimov’s Science Fiction, numarul 2/februarie 2011). Cu această ocazie Aliette de Bodard a acordat SRSFF exclusivitatea pentru România şi permisiunea de a traduce şi publica aceasta povestire în Revista SRSFF. În curând veţi putea citi versiunea română în traducerea Antuzei Genescu.

Celebra organizatie Science Fiction & Fantasy Writers of America a publicat lista finaliştilor aici, dedicându-i Aliettei un medalion.

Revista SRSFF a publicat în exclusivitate în România în traducerea Antuzei Genescu, povestirile Aliettei de Bodard: „Constructorul de nave” (The Shipmaker) – British Science Fiction Award 2011 pentru povestire şi „Casa jaguarului, în umbră”(Jaguar House, in Shadow) – text nominalizat la Premiul Nebula 2010, categoria „Novelette”.

Site personal : http://aliettedebodard.com/

 

Societatea Română de Science Fiction si Fantasy (SRSFF)este o asociatie culturala neguvernamentala si non-profit (ONG), al carei scop declarat este sustinerea si încurajarea genurilor science fiction si fantasy din Romania. SRSFF a fost infiintata in ianuarie 2009, la initiativa unui grup de scriitori, traducatori si fani din Romania, din dorinta de a promova literatura si arta SF autohtona de calitate.

Cenaclul ProspectArt este o initiativa a Societatii Romane de Science-Fiction si Fantasy, care isi propune sa descopere si sa pregatească viitoarele generatii de scriitori si teoreticieni ai miscarii SF .

Sint asteptati si invitați sa participe la sedintele cenaclului, toti cei care se simt atrasi de fenomenul SF&F romanesc, tinerii autori care doresc indrumare si ajutor, iubitorii de SF&F, fani si profesionisti pentru ca impreuna sa contribuim la renasterea si dezvoltarea acestei arte in Romania.