Duminică, 18 martie, începând cu ora 15:00, în cadrul târgului de carte Final Frontier va avea loc dezbaterea SRSFF cu tema “Viitor şi Imaginaţie – Dezvoltări posibile în următorii 100 de ani imaginate de scriitori români de Science Fiction”.

Scriitori români de Science Fiction se vor întâlni cu publicul, într-o încercare ambiţioasă de a descoperi tendinţele viitoare în ştiinţă, tehnologie, relaţii sociale, modă şi spiritualitate. Vor încerca să construiască o lume a viitorului pornind de la cărămizile lăsate de societatea actuală, în tentativa de a oferi o imagine probabilă a societăţii de peste 50-100 de ani.

Deşi fiecare dintre invitaţi va veni cu imagini pregătite în laboratoare secrete, sub presiunea publicului sperăm ca o magnifică şedinţă de brainstorming să se dezlănţuie dovedind puterea creativităţii determinată de interacţiunea cititori-scriitori.

Departe de folosi rapoartele complexe şi statisticile elaborate ale futurologilor angajaţi de bigbrother, scriitorii vor face uz de imaginaţia creativă şi puterile vizionare, dar deloc magice, antrenate de-a lungul deceniilor.

La eveniment vor participa: Liviu Radu, Dănuţ Ungureanu, Simona Şerbănescu, Marian Truţă, Eugen Lenghel (moderator).