După o perioadă plină de evenimente, printre care s-a strecurat şi mutarea sediului Editurii Nemira, reusim să anunţăm titlurile ce compun premiul lunii februarie, acordat lui Cătălin Cofaru. Încă o dată, felicitări!

Prima carte, Timpul dezarticulat de Philip K. Dick prezintă drama unui personaj care trăieşte în propria sa imagine a unui trecut in defazaj cu prezentul real. Totuşi, contactul între cele două lumi începe să îşi producă efectele, demonstrând o lume dezarticulată care ne permite dezvoltarea propriilor întrebări asupra realităţii.

Urmează Navele Pământului, de Orson Scott Card, un autor celebru prin Saga lui Ender. Cartea încheie ciclul început cu Amintirea Pământului. O carte proaspăt apărută, care merită citită.

Împărţirea la zero, de Ted Chiang, în traducerea Ilenei Buşac, este un volum de povestiri scrise de cel mai inventiv şi hard scriitor de SF. Rezolvările demonstrabile matematic, dar absolut inedite, pentru întrebări pe care ni le-am pus nu o dată citind SF, se dezvăluie citititorului oferind senzaţia proaspătă a surprizei.

Toate trei cărţile sunt recomandări de lectură, bineînţeles nefiind singurele la care să vă limitati din bibliografia autorilor de mai sus. Lectură plăcută, vă urez!

E.L.