Ca de obicei la sfîrșitul fiecărei luni, cenaclul ProspectArt al Societății Române de Science Fiction și Fantasy, are programată întrunirea membrilor săi.
O constantă în peisajul SF bucureștean de la relansarea sa în aprilie 2009, ProspectArt este locul de congregare a autorilor, fanilor și cititorilor de SF cu personalități marcante ale vieții culturale și științifice românești.

Cu S de la Science, primul cuvînt din sintagma Science Fiction : o dezbatere despre rolul și importanța științei în societatea românească actuală și în SF.

Şedinţa de cenaclu se va desfăşura vineri 30 martie, ora 17.00, Centrul Calderon, str. Jean Louis Calderon nr.39, sector 2, București.

Societatea Română de Science Fiction și Fantasy (SRSFF) este o asociație culturală neguvernamentală și non-profit (ONG), al cărei scop declarat este susținerea și încurajarea genurilor science fiction și fantasy din România.
SRSFF a fost înființată în ianuarie 2009, la initiațiva unui grup de scriitori, traducători și fani din România, din dorința de a promova literatura și arta SF autohtonă de calitate.

Cenaclul ProspectArt este o inițiativă a Societății Române de Science-Fiction și Fantasy, care își propune să descopere și să pregătească viitoarele generații de scriitori și teoreticieni ai mișcării SF .
Sînt așteptați și invitați să participe la ședințele cenaclului, toți cei care se simt atrași de fenomenul SF&F românesc, tinerii autori care doresc îndrumare si ajutor, iubitorii de SF&F, fani și profesioniști pentru ca împreună să contribuim la renașterea și dezvoltarea acestei arte în România.

Prof. Florin Munteanu (Universitatea Politehnică București)De la paradigma științei la științele de frontieră

Scriitorul și cercetătorul Dan Farcaș (președinte ASFAN)Exobiologia, paleoastronautica, ufologia și science fiction-ul;

(În căutarea unei explicații. Ipoteze științific acceptabile. Univers și Multivers. Șansa inteligenței. Colonizarea Galaxiei, paradoxul lui Fermi. Proiectele SETI și formula lui Drake. Cele două ipoteze extraterestre. Hipercivilizații. Paleoastronautica)

Virgiliu Pop (Agenția Spațială Română)Cosmosul și spiritualitatea.