Ca de obicei la sfârşitul fiecărei luni, cenaclul ProspectArt al Societăţii Române de Science Fiction şi Fantasy, are programată şedinţa lunară. O constantă  în peisajul cultural bucureştean de la relansare, în aprilie 2009, ProspectArt este locul de congregare al scriitorilor, fanilor, cititorilor de SF şi al unor personalităţi marcante ale culturii şi ştiinţei.

Invitați în această sesiune: criticul literar Radu Voinescu, scriitorul Ovidiu Petcu, istoricul Eugen Stancu.

Din program putem alege:

Criticul literar Radu Voinescu : Dialog despre science fiction

Scriitorul Ovidiu Petcu: Eseu

Istoricul Eugen Stancu: Despre importanţa studierii academice a SF-ului românesc şi despre reflectarea acestuia în afara României

Eugen Stancu este autorul singurului studiu academic despre SF-ul romanesc, publicat in occident in ultimii douazeci de ani, „Politics and Science Fiction – Science Fiction in Communist Romania 1955-1974” (2008).

Întâlnirea va avea loc la Centrul Calderon, str. Jean Louis Calderon nr.39, sector 2, Bucuresti, vineri 24 februarie 2012, ora 17:00.

Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy (SRSFF) este asociaţie culturală neguvernamentală şi non-profit (ONG), al cărei scop este susţinerea şi încurajarea dezvoltării genurilor science fiction şi fantasy din România.
SRSFF a fost înfiinţată în ianuarie 2009, la iniţiativa unui grup de scriitori, traducători şi fani din Romania, din dorinţa de a promova literatura şi arta SF autohtona de calitate.

Cenaclul ProspectArt este o initiativa a Societatii Romane de Science-Fiction si Fantasy (www.srsff.ro/), care isi propune sa descopere si sa pregateasca viitoarele generatii de scriitori si teoreticieni ai miscarii SF .
Sint asteptati si invitati sa participe la intrunirile cenaclului, toti cei care se simt atrasi de fenomenul SF&F romanesc, tinerii autori care doresc indrumare si ajutor, iubitorii de SF&F, fani si profesionisti pentru ca impreuna sa contribuim la renasterea si dezvoltarea acestei arte in Romania.