Preluăm ştirea anunţată de Ştefan Ghidoveanu, felicitându-i totodată pe realizatorii emisiunii Exploratorii Zilei de Mâine, pentru activitatea deosebită şi menţinerea trează a curiozitaţii ascultătorilor! La Mulţi Ani!

Postul Radio România Cultural poate fi urmărit pe internet aici. Emisiunea este programată sâmbătă la ora 13:15.

Ediția din 28.01.2012 a emisiunii EXPLORATORII LUMII DE MÂINE reprezintă împlinirea a 30 de ani de transmisie cvasineîntreruptă a acestei creații SF radiofonice unice, atât prin durată cât și prin conținut. Prima difuzare a avut loc pe 27.01.1982, așa că după 30 de ani putem să ne lăudăm cu faptul că avem cea mai veche emisiune de SF radiofonic – din Europa, cel puţin, conform estimărilor Societăţii Europene de Science Fiction. Meritul principal în susţinerea programului respectiv  în anii 80 revine unor persoane importante din cadrul Programului 3 al Radiodifuziunii Române, între care ”vinovaţi” de ideea respectivă au fost doamna SOFIA ȘINCAN (redactor-șef, la vremea respectivă, a Programului 3) și redactorul DAN URSULEANU, omul care a menținut emisiunea EXPLORATORII LUMII DE MÂINE până în anul 1990, fără excepție.

Astăzi veți avea ocazia, între orele 13:15-13:45, pe lungimile de undă ale programului Radio România Cultural, să asistați la o reunire – unică în felul său – a celor doi redactori care au reușit să ducă Exploratorii lumii de mâine până în anul 2012 (pe moment!).