Articol preluat din Alo, alo, colegi şi fraţi!… Telefonu-mi-ascultaţi!…, cu permisiunea autorului.

Aho, aho, copii şi fraţi!… Povestea Carrier IQ şi a renilor lui Santa a început să fie disecată serios. Şi nu e glumă sau poveste scificţională, ci realitate crudă şi comercială. Sau poate mai mult decât comercială.

Să vedem dece-ul. Pornită iniţial ca piesă de rezistenţă în marketingul Apple, descoperirea lui Eckhart ataca în primul rând telefoanele Android, adăugând pe listă şi aparate de la Nokia sau RIM. Conform dovezilor, filmate cu un Android HTC conectat la PC-ul de diagnostic, se vedeau în clar toate acţiunile de pe ecranul telefonului, datele de localizare şi traficul https:// presupus criptat  – dar oroare – în clar. Toate acestea fiind trimise prin intermediul conexiunii de date, direct la serverele Carrier IQ, nici măcar la serverele furnizorului de telefonie. Evident, nu se face distincție la contorizarea traficului de date pentru această mică felie. De ce s-ar face? Nu tot trebuie s-o plătească cineva?

Problema este următoarea: “datele” sunt toate datele pe care le poate lua cineva de pe un telefon. Toate! Probabil şi temperatura procesorului, şi distanţa estimată de la microfon la buze, sau cât de tare şi de lung vibrează… Pentru că cei de la Carrier IQ afirmă că adună date care servesc creşterii calităţii şi satisfacţiei clientului (clientul nostru stăpânul nostru – furnizorul de telefonie).

Pe de altă parte: “Clienţii noştri (furnizorii) au politici ferme şi obligaţii (legale uneori) de colectare şi păstrare a datelor. Fiecare client este diferit, iar tehnologia noastră e ajustată conform necesităţilor exacte şi a cerinţelor legale”. Dacă ţineţi minte, legea Big Brother e iarăşi în parlament, şi dl. Blaga a început mandatul său cu un record de aprobări tacite. Nu din vina domniei sale, bineînţeles. Această lege impune înregistrarea tuturor detaliilor unei convorbiri sau comunicări electronice, de orice natură.

Revenind: Apple a anunţat că începuse deja eliminarea din aparatele sale a softului Carrier IQ, cu excepţia anumitor aplicaţii… (deşi în versiunea curentă de iOS 5 se găsesc referinţe la Carrier IQ). Nokia susţine că aparatele sale nu includ acest soft punct. Şi nici Carrier IQ nu are versiune pentru Nokia punct. RIM afirmă că nu a instalat şi nici nu acordă permisiunea ca altcineva să instaleze acest soft pe BlackBerry. Iar HTC, pentru că telefonul folosit în demonstrație era un HTC, a trebuit să recunoască. Ce? Că a fost obligat prin contract de către furnizorii de telefonie din US, cu justificarea că acestea sunt cerinţele locale şi legale (Furnizorii de telefonie din US au voie să facă aproape orice în numele menţinerii calităţii reţelei).

Deci furnizorii de telefonie cer şi impun aceste “facilităţi” fără a anunţă clientul final – adevăratul proprietar al datelor, şi impunându-i costurile suplimentare cu acest Inteligence Service. Şi oh, Sprint a recunoscut folosirea aplicaţiilor Carrier IQ, dar nu pentru chestiuni de spionarea datelor şi înregistrări.

Cum ar fi dacă cineva de la MI6 (contez pe simţul umorului al acestor gentlemeni) ar veni la mine, urmărindu-mă cu rost sau fără rost, doar pentru că sunt abonat la Click (nu sunt, vă asigur) şi la sfârşitul misiunii ar veni cu nota de plată, incluzând gogoşile, berea, benzina şi tutunul de pipă?

Concluzia e relativ clară. Cel puţin în US, după cum spuneam protecţia datelor în Europa are o mai mare valoare – deşi în România nu prea pare a fi cazul, furnizorii de telefonie instalează soft de jurnalizare chiar şi fără acordul furnizorilor de echipament şi mai ales fără informarea utilizatorului.

În alte articole spuneam că un furnizor de telefonie nu prea s-ar sfii să vândă datele personale ale utilizatorilor, pentru că nu sunt legaţi de aceleaşi reguli precum băncile. În plus dacă vă duceţi la Orange, de exemplu, din primul minut al semnării contractului aţi dat cu bifa pentru acordul de utilizare a datelor personale în orice mod le convine lor. Pentru că nu se poate scoate bifa din aplicaţie. Ah, puteţi opta pentru aceasta din al doilea minut. Dar este absolut echivalent cu zero, pentru că datele au plecat din acel prim minut. Tanti auguri, datele mele personale!

Deci, nu aş fi deloc surprins dacă o soluţie similară a fi folosită şi în Ro. Obişnuiţi cum suntem cu ascultarea telefoanelor înainte de ’90, ne consolăm cu ascultarea lor în continuare. Norocul nostru că aparatele sunt mai performante, şi nu mai auzim comentarii pe linie, sau zgomotul de “scuzaţi, întoarcem caseta”.

Ce să zic, era mai distractiv pe vremuri, vorbeai la telefon, cunoşteai lume nouă…