Semnalăm apariţia revistei Helion OnLine, ediţia Octombrie 2011. Deşi îndelung aşteptată,  justificându-şi luna apariţiei la limită, este demn de remarcat efortul echipei de la Timişoara de a umple paginile cu materiale incitante, chiar daca unele pot fi subiect de polemică, mulţumită evidentelor exagerări. Dar nu este oare aceasta chiar proba spiritului tineresc şi a energiei vii care face din Helion o apariţie perenă?

Evenimentul Săsărman este tratat aici pe îndelete şi cu lux de amănunte, mulţumită duratei mai mult decât decente de documentare, cât şi faptului că maestrul Săsărman a fost de faţă la Timişoara şi la Cluj, dezamăgind audienţa bucureşteană.

Observabile mai sunt şi Contrapunctele: Ionuţ Baciu şi Laura Ceica, în căutare de senzaţional, atacă de cele mai multe ori gratuit autorii pe care doar iniţial dau impresia că-i gratulează. Evidente sunt doar lipsa de aplecare reală asupra textului, dovedită de înţelegerea parţială şi inexactă a materialului lecturat.

Drept îndemn la lectură: Laboratorul SF recreează momentul biblic dintre Adam şi Eva, de data aceasta având ca ipoteză partenogeneza Evei, alături de o mai cuminte proză enumerând lunile anului din Piaţa Traian.