Romcon 2011, duminică – ziua a şaptea. Am purces de dimineaţă la cucerirea cetăţii Capidava, pe care am pârjolit-o, neavând trupe suficiente pentru a lăsa garnizoană şi nici milă pentru prizonieri. Din punctul cel mai înalt al cetăţii se zărea o insulă, plină de vegetaţie, cu ceva semne de civilizaţie. Primul gând a fost să-i luăm prin surprindere pe ocupanţi şi să negociem predarea lor. Marian, mai moderat, ne-a propus să inspectăm terenul şi sa facem planuri pentru la anul. Ideea e bună, dar cine va fi planificatorul?

Totuşi, am găsit o barcă şi am pornit la asaltul insulei, mai ales că aveam deja un ostatic, pierdut pe ţărm, singur şi fără aliaţi. Dan Ninoiu, căci despre el e vorba, s-a predat necondiţionat, promiţând marea cu lansarea.

Zis şi făcut. Doar ce am ajuns la ţărm, condiţiile fiind favorabile, ne-am instalat în locul cu vizibilitate maximă, pe unde treceau toate prinţesele şi am întins masa de consiliu şi hărţile de război pe ea. Iar maestrul Ninoiu, proaspăt publicat, ne-a dat de citit şi pe urmă ne-a aşezat pe toţi în rând ca să nea dea şi cărţi cu autograf. La mai multe Dane!

Proiectul de cucerire a Romconului anual continuă cu strângerea de informaţii şi idei, pentru planuri măreţe, şi neapărat de dus la bun sfârşit.

Iar sesiunea Atlantykron este netulburată deocamdată, fără habar despre ce-i rezervă viitorul.

Reporter de serviciu E.L.