Ajuns pe ISS în februarie, Robonaut 2 a fost pornit luni pentru circa 2 ore. Deşi în poze a fost prezentat cu picioare, pe staţie a ajuns fără, urmând să le primească prin 2013, dacă e cuminte şi nu face cu ochiul. Deocamdată face doar ce i se spune de la sol, legat la firele din laborator. Urmează să fie trezit iar pe 1 septembrie. Dacă nu cumva raţionalizarea pune stăpânire pe ISS, ca urmare a prăbuşirii rachetei transportoare Soyuz. Rusia a decis ca până la terminarea anchetei privind incidentul de miercuri, rachetele Soyuz să fie oprite la zbor.

Foarte posibil ca acesta să fie primul semn că ET nu ne mai vrea în spaţiu. Nu ştim să ţinem curat acasă, n-avem ce căuta în vizită. Câteva companii private aflate deja în relaţii cu NASA ar fi pregătite să facă transporturi, dar nimeni nu se grăbeşte să tenteze norocul.

Deocamdată NASA ne arată cât de rău poate fi universul, când o gaură neagră masivă prinde de veste că o stea micuţă trece prin zonă. Captura şi dezagregarea stelei de către gaura neagră au fost observate în martie, dar NASA a decis publicarea evenimentului acum.

Deci: o rachetă căzută, o păpuşă fără picioare şi o stea care stinge ţipând.

raportează el.