Cum va arăta lumea peste 100 de ani? Intră în concursul nostru! Scrie-ne pe e-mail la: focus@msgroup.ro, sau pe adresa redactiei: str. Frederic Chopin, nr. 1A, sector 2, București, și spune-ne care vor fi provocările secolului următor în viziunea ta. Autorul celei mai interesante scrisori trimise pana la data de 25 iulie va fi premiat cu o camera foto digitala BenQ. Vă așteptăm!”
Astfel se lansează în România o nouă revistă de popularizare a științei și tehnologiei. Poziționată drept concurentă directă pentru “Știință și tehnică”, nu poate determina decât creșterea calitații materialelor prezentate în ambele reviste.

BBC Focus are 114 pagini de articole scrise de experti din diverse domenii, care abordeaza tematici precum: astronomie, fizica, geologie, biologie si tehnologie.

Echipa redacțională din România este coordonată de Radu Cristescu, specialist in Științe politice și filozofie, autor și co-autor de diverse publicații pe teme din politică contemporană.
Laurentiu Staicu este senior editor al revistei BBC Focus, conferentiar universitar in cadrul Facultatii de Filozofie, Universitatea din Bucuresti.
În acest moment, știința in Romania este popularizata condescent, bolovanos, didactic. BBC Focus vine dintr-o lume in care popularizarea științei se face de cel putin 300 de ani! Este o revista pentru oamenii inteligenți, pentru mințile curioase, pentru cei care vor sa fie la curent cu tot ce se întâmplă în materie de știință, tehnologie și viitor”, a declarat Radu Cristescu, redactor-sef BBC Focus.