Stimaţi piloţi internetgalactici şi doamne cu părul pe moaţe, în cele ce urmează vă vom prezenta cele mai demenţiale jucării gândite vreodată de către şi pentru oameni mari.

Sunt convinsă că atunci când vorbim despre SFuri, nu sunt singura care se gandeşte la cele 3 elemente esenţiale şi musai prezente în filmele de suflet: năvuţa spaţială, alien-ii şi armamentul futuristic din dotare.

Cum vorba lunga are picioare scurte, vă rugăm să vă activaţi scuturile si force field-urile protectoare:

–        Commander! Engage!

1.    Zorg ZF-1 Pod Weapon – The Fifth Element

Cine nu îşi aminteşte momentul în care Jean Baptiste Zorg prezintă această superbă armă mangaloreşilor demonstrându-le capacităţile ei de a reţine ţintele anterioare dacă este îndreptată intr-o alta direcţie, de a arunca flăcări sau de a ingheţa orice îi iese în cale? Dacă ar fi să discutăm despre un top al celor mai inedite creaţii artileristice, din punctul meu de vedere, Zorg ZF ar fi pe primul loc. De ce? Datorită super-butonului roşu care face kboom!

Cine nu intelege despre ce vorbim aici, trebuie neaparat sa vada filmul!

2.    Jawa Blaster – Star Wars

Dacă ai ţine în mâna un JB ai avea impresia ca poţi exploda odată cu el. Probabil că acest amănunt realist al unei arme nefinisate, este exact ceea ce căuta George Lucas atunci când şi-a imaginat arma perfectă pentru un popor al deşertului.

  1. 3. The Death Star – Star Wars

Cunoscuta şi sub numele de Distrugătorul de Lumi, Death Star ar fi cea mai periculoasă armă a tuturor timpurilor, cel puţin în universul Star Wars. Trebuie să recunoaştem că numele şi capacităţile ei distructive au inspirat multe alte producţii cinematografice. De asemenea nu putem uita nici celebra frază a lui Obi-wan: That’s no moon.

Sufletul meu este incantat la extrem atunci cand ma gandesc la aceasta gaselnita sefista. De ce? In momentele in care ma simt terorizata de carti si filme jalnice, ma calmez ranjind si imaginandu-mi o situatie iesita din comun:  “Twilight meets Death Star”, spre exemplu.

4.    Auto-9 – Robocop

Super pistolul pe care Robocop îl ţine în teaca de la picior, este pentru mine una dintre cele mai arătoase arme pe care le-am văzut vreodată intr-un film SF.  Din cate am inteles, producatorii de jucarii Airsoft au tinut neaprat sa-I creeze o replica reala. Asadar, daca va simtiti cu dare de mana si cu afectiuni deosebite pentru mine, primesc cu drag de ziua mea o astfel de jucarie.

Radem, glumim, dar cine s-ar simti deranjat sa aiba asa ceva in casa?

  1. 5. Proton Pack – Ghostbusters
    Sau cum il alint cu prietenii mei: Ruxacul de Lux.

Ce face? Depoziteaza entitati paranormale, sau le expediaza intr-un univers paralel deschizand usi multidimesionale – daca tin minte bine… Purtat de indivizi in combinezoane ciudate, rucsacul mai sus amintit scoate un sunet inconfundabil atunci cand este activat.

Ne reamintim cu drag de acest “gadget” al filmelor SF deoarece ne-a marcat copilaria.

  1. General Electric Minigun – Predator

Pentru a descrie aceasta arma voi folosi o singura fraza gasita zilele trecute pe un site americanesc (evident):

GEM is used for: Looking cool, destroying foliage and hitting nothing.

7.    20 M41A Pulse Rifle – Aliens

Ca sa nu se supere pe noi Alien-u ca am amintit mai sus de Predator, nominalizam cu nesimtire si bijuteria asta. Cum cearneala penetreaza bucata de creta, asa penetreaza si 20 M4A PR orice ii iese in cale.

  1. 8. Morita rifle – Starship Troopers

Ia sa vedem ce avem noi aici? Starship Troopers? O ma ga! Nici nu mai merita sa ma ostenesc sa ofer explicatii. ’97 a fost un an fructuos pentru nisa SF a cinematografiei. De-a lungul anilor, Starship Troopers (filmul) a devenit la fel de valoros ca un vin vechi. Despre carte nici nu ne permitem sa comentam. Best ever.

  1. Noisy Cricket – Men in Black

Ah, chestia aia mica si rusinoasa de-o purtau agentii MIB cu ei? Inca odata s-a dovedit ca marimea nu conteaza, ci doar cat damage poti sa faci dintr-o singura apasare pe tragaci.

10. Phaser – Star Trek

Singura arma aparuta vreodata intr-un film care putea sa te … ameteasca. Cam flower power pentru gusturile noastre, dar tipica pentru o imagine a unor vremuri mai… decente.

Ma invinuiesc si pentru cele de care nu-mi mai aduc aminte (sau pe care le-am omis intentionat din motive ce tin de selectii personale), dar va provoc sa ma contraziceti cu un top 5 (minim) al preferintelor voastre!