Uniunea Scriitorilor din România – Asociaţia Scriitorilor Bucureşti şi Societatea Română de Science Fiction şi Fantasy anunță, în colaborare cu Primăria sectorului 2 București – Centrul pentru activități recreative și inovare ocupațională, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, organizarea Colocviului anual de literatură SF şi Fantasy ediţia a II-a, 2011, la data de 7 mai a.c.

Începând cu această ediție, colocviul va purta numele regretatului veteran al SF-ului românesc Ion Hobana.

Cu același prilej, Asociația Scriitorilor București și Societatea Română de Science Fiction și Fantasy vor acorda premiile „Ion Hobana” pentru cele mai bune volume românești SF și Fantasy din anul 2010.

La această ediție vor fi decernate următoarele premii:

  • Cartea anului 2010 în genul SF (premiu în valoare de 1200 de lei)
  • Cartea anului 2010 în genul Fantasy (premiu în valoare de 1200 de lei)
  • Premiul pentru întreaga activitate literară (în valoare de 1800 de lei)
  • Premiul „Speranța anului” unui autor debutant sau la început de carieră, având vârsta sub 35 de ani (în valoare de 600 de lei)

Colocviul anual „Ion Hobana”, care dezbate la această ediție tema „Timpul și timpurile ficțiunii”, se desfășoară sâmbătă 7 mai 2011, începând cu ora 10.00, la Centrul pentru activități recreative și inovație ocupațională, din strada J. L. Calderon, nr. 39. București.

Printre participanții care vor prezenta comunicări se numără Lucian Boia, Horia Gârbea, Radu Voinescu, Liviu Radu, Cătălin Badea Gheracostea, Eugen Stancu, Dănuț Ungureanu, Marian Truță, Feri Balin, Ovidiu Petcu, Cristian Corneliu Tamaș.