De data aceasta e lansare reușită, și nu ne miră. E vorba despre US Air Force, care tocmai au pus pe orbită un vehicul orbital experimental – o navetă spațială (Orbital Test Vehicle) în misiune secretă cu durata de nouă luni. Orbiterul a fost lansat de la Cape Canaveral, fiind posibilă filmarea lansării. Această lansare este a doua din programul X-37B, strict secret, despre care probabil se va mai auzi.

Oficial se știe că vehiculul orbital este alimentat solar, și studiază noi tehnologii de reintrare și recuperare de pe orbită. Restul e strict secret și foarte shush. Vehiculul este o versiune mai mică a navetei Discovery, și profită probabil de publicitatea stârnită de curenta retragere a acesteia din exploatare, pentru a face știrea cât mai nesemnificativă.

Zborul de întoarcere al navetei Discovery a fost amânat din cauza resturilor de rachete în derivă pe traiectorii periculos de apropiate de Stația Spațiala Internațională.. De menționat că tot în aceste zile a fost lansată iar în discuție publică tema microbilor fosili găsiți în meteoriți. Bineînțeles lumea științifică s-a divizat instantaneu în pro, contra și abțineri ferme.