După Asimov, roboții ar fi fost construiți de USR (US Robots and Mechanical Men). În viața reală USR este US Robotics, și se ocupa de echipamente de comunicații, în special modemuri. Nu trebuie neglijat faptul că modemurile constituie o componentă importantă a echipamentelor robotice. Revenind la tema principală, constatăm în viața reală că Androizii au început să domine piața americană (US). Este vorba de telefoanele și alte gadgeturi cu sistem de operare Android, care este promovat de Google, fără a fi însă proprietatea acestei imense corporații. Se observă încă o dată  tendința clară a prezentului și a viitorului apropiat de a copia și a se inspira din opere SciFi. Reamintim și recenta discuție despre Robonaut 2, trimis cu misiune în spațiul circumterestru.

Deocamdată Nexus este Android, iar ultima versiune este orientată Galaxy; Enciclopedia galactică e în stadiul de Wiki, dar seamănă deja cu produsul imaginat.

În sfârșit știrea: Android first in US market share; Apple, RIM tied for second . Vorba ceea, merele sunt perisabile, iar lumea începe sa fie dominată de Androizi. Pe când vor fi războaiele din cavernele de oțel?