Ca de obicei, semnalăm cu plăcere apariția numărului din februarie al prestigioasei reviste timișorene „Helion”. Un sumar divers, complex, viu, articole interesante și autori cu verb.

Merită să marcăm câteva repere: „Club, cenaclu și statute”, editorialul lui Cornel Secu, încă o dată pe fază și bine documentat, ”care-va-sa-zică” musai de citit de cei ce vor să se lămurească în privința cenaclurilor de science fiction; „Un critic în evoluție”, al lui Mircea Opriță;  „Două fețe ale reporterului SF în acțiune” – articolul elegant al lui Lucian Vasile Szabo; „Senzoriada” – proză grea a greului Cristian Mihail Teodorescu; ori inspirata recuperare din arhivă a unui text atât de valoros și totodată actual precum „Pilaf de carne fără carne” al lui Cornel Robu.

O secțiune dintre cele mai atractive o constituie cronica foto a Revelionului SF 2012, invenție genială a fanilor timișoreni, cu o frumoasă și spumoasă tradiție.

Încă un număr de ținută al Helionului, care funcționează tot mai bine, ca o piesă indispensabilă în angrenajul fandomului românesc. Chiar dacă, pe alocuri, excesul de entuziasm poate da naștere unor „perle”, cum ar fi, de pildă, știrea „666” – o glumiță mult sub posibilitățile și standardele de umor ale prietenilor noștri…