Vă aduceţi aminte de filmul lui John Carpenter, The Thing? Realizat în 1982, beneficiind de o sumă de efecte speciale plus un scenariu bun scris de Bill Lancaster după o povestire de John W. Campbell (Who goes there sub pseudonimul Don A. Stuart şi publicată în 1938 în Astounding Stories), filmul a fost bine primit şi apreciat la vremea sa.

Puţini ştiu însă că povestirea lui John W. Campbell a fost ecranizată pentru prima dată în 1951 sub titlul The Thing from Another World. Regizat de Christian Nyby şi având în distribuţie pe Kenneth Tobey, Margaret Sheridan şi Robert Cornthwaite, filmul a fost considerat de către United States Library of Congress ca fiind semnificativ din punct de vedere cultural şi de aceea a fost selectat pentru păstrare şi conservare la National Film Registry.

SRSFF vă oferă în acest weekend un clasic science fiction pe nedrept uitat, un film care merită văzut şi care a fost inclus de NASA printre cele mai bune şi mai plauzibile zece filme sefe din toate timpurile. Vizionare plăcută.