Vreme de aproape o lună, între 29 octombrie şi 21 noiembrie, Bucureştiul găzduieşte Salonul European de Bandă Desenată (la Galeria Etaj 3/4, în cladirea Teatrului Național din București).

Salonul este organizat sub egida EUNIC în România de Centrul Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare, Delegația Wallonie-Bruxelles, Goethe-Institut, Institutul Francez, Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană, Asociația Jumătatea Plină, Asociația Bedefililor din România, Editura MM Europe și Librăria Cărturești.

Aşadar, un eveniment de maximă magnitudine în universul benzii desenate europene, care reuneşte sub acelaşi acoperiş, lucrările unor artişti importanţi din europa şi din lume, dar este şi prilej pentru organizarea unor evenimente dedicate genului. Unul dintre evenimente a fost chiar în prima zi, pe 28 octombrie, atunci când a fost lansat albumul Istoria Benzii Desenate Româneşti 1891-2010, album apărut la editura Vellant (270 pagini, 59,90 lei) şi care îi are ca autori pe Dodo Niţă şi Alexandru Ciubotariu.

Cei care doresc să afle mai multe despre eveniment o pot face vizitând pagina deidcată Salonului la adresa: http://www.bandadesenataeuropeana.blogspot.com/