Prozele apocaliptice sau post-apocaliptice ţin de un sub-gen al science-fiction-ului care are ca temă sfârşitul civilizaţiei umane aşa cum o cunoaştem. Acest sfârşit este indus fie de o catastrofă cosmică (un meteorit uriaş sau un asteorid loveşte Pământul), fie de o catastrofă biologică (un virus sau o bacterie răpune populaţia umană a Pământului), fie de intervenţia unei rase de extratereştri, fie de o catastrofă radiologică sau de un război nuclear (plus multe altele…).
Incitante, dătătoare de fiori şi angoase (vă aduceţi aminte de Ultimatum – ultimele zile ale unui război atomic – Level 7 a lui Mordechai Roshwald), prozele care vorbesc despre incidente nucleare care conduc la dispariţia civilizaţiei au un impact aparte datprită gradului mare de verosimilitate. Un război nuclear este o probabilitate şi o posibilitate, fie că ne convine fie că nu.
V-aţi gândit vreodată că, de fapt, Pământul a suportat atât de multe lovituri nucleare încât am fi putut să punem punct demult evoluţiei noastre ca specie?
Filmul prezentat aici spune destul despre potenţialul nostru auto-destructiv. Şi ar trebui să ne dea de gândit în continuare…
Mi-e greu să cred că, după cca 2.000 de teste/explozii atomice/nucleare până în anul 2000, ar mai exista o palmă de pământ necontaminată radioactiv. Şansa mare a terrienilor este că se adaptează totuşi rapid mediului. Deşi, dacă am în vedere rata mare de boli incurabile ce caracterizează civilizaţia noastră, mai că-mi vine să spun că nu e vorba de o adaptare prea uşoară.
imi pare rau ca te corectez. a cazut pe mine, desi ar fi putut-o face oricine altcineva. Rasa umana NU se poate adapta la radiatii, radioactivitate si orice tine de un mediu radioactiv. PUNCT.
Mie mi-a placut muzica din filmul asta 😀
Whoa… chiar iti da fiori…
Judecand dupa dezvoltarea entuziasta a armelor atomice, ar fi trebuit in mod normal sa ne fi anihilat pana acum. Straniu, dar existam in continuare. Ar fi interesant de vazut de ce mai existam, pentru ca suntem la fel de agresivi ca orice faptura biologica. Si avem acelasi discernamant pe care il are orice primata.
Daca vreti sa va speriati si mai rau, cautati pe Wikipedia lista cu accidentele care au avut loc la centralele nucleare americane si sovietice.
Cat priveste testele atomice, ma mir ca desertul Mojave nu straluceste pana acum ca pomul de Craciun 😉
mda, la americani cred ca se preda o materie de genul asta la vreo facultate. e inadmisibil sa faci atatea teste atomice intr-un singur loc. am impresia ca nu merge cu spagi la ei, asa ca se platesc restantele si se repeta experientele!
daca vreo civiliatie extraterestra ne-a monitorizat candva, si-au strans demult catrafusele si-au plecat “de la nebunii aia!”.