Vineri, 10 septembrie, cu începere de la ora 18:00 va avea loc o noua întâlnire a cenaclului ProspectArt. De data aceasta întâlnirea din septembrie va fi la Observatorul Astronomic „Amiral Urseanu” din bulevardul Lascăr Catargiu numarul 21 (fost Ana Ipătescu).

Vor citi:

  • Raluca Băceanu – „Game Over”
  • Cristian Tamaş – „Noua Preistorie” – Rene Rebetez (traducere de Ion Doru Brana)
  • Mihnea Columbeanu – Noli me tangere – scenariu cinematografic
  • Marian Truţă – O relatare despre Eurocon 2010

Sunt aşteptaţi şi bineveniţi toţi iubitorii genului, scriitori şi fani deopotrivă.

ProspectArt este o iniţiativă a Societăţii Române de Science-Fiction şi Fantasy, prin care îşi propune să descopere şi să pregătească viitoarele generaţii de scriitori sau teoreticieni ai mişcării SF.

Înfiinţat în 1986, la Casa de Cultură a sectorului 4 din Bucureşti, din iniţiativa lui Cristian Tudor Popescu, cenaclul ProspectArt a reunit o serie de nume importante ale sefeului românesc din acea vreme, dintre care amintim pe: Dănuţ Ungureanu, Mihail Grămescu, Cristian-Mihail Teodorescu, Cristian Tamaş, Marian Truţă, Cristian Lăzărescu, Mihai-Dan Pavelescu, Ștefan Ghidoveanu, Mihnea Columbeanu, Sorin Ştefănescu, Marius Ungureanu, Valerian Stoicescu, Faur Agachi, Carol Czedly, Dorin Mera, Valentin Dragu, Marius Alecu, Sorin Camner, Costi Gurgu, Alin Claudiu Gălățescu, Oswald Hörer, Maria Grigore, Cristiana Smărăndescu, Marina Nicolaev, Constandina Paligora.

Cenaclul ProspectArt a fost unul din polii activi ai sefeului românesc, prin el lansîndu-se o serie de scriitori, traducători şi critici de valoare.
Ca dovadă sunt premiile câştigate de membrii săi la Convenţiile anuale sau la diferite concursuri: Premiul pentru schiţă la Convenţia Naţională 1986 şi Premiul Uniunii Scriitorilor 1987 pentru Marian Truţă, Premiul pentru povestire 1987 pentru Cristian M. Teodorescu, pentru Premiul Special al Juriului pentru nuvelă 1986 pentru Mihnea Columbeanu, Premiul pentru Nuvelă 1986, Premiul pentru eseu 1986, pentru Cristian Tudor Popescu, Premiul congresului European de Anticipaţie (Montpellier, 1987) pentru Cristian Tudor Popescu, Premiile Helion sau Henri Coandă câştigate de Dănuţ Ungureanu, Cristian Lăzărescu, premiul pentru traducere 1987 câştigat de Mihai Dan Pavelescu, premiile obținute de Mihail Grămescu și Costi Gurgu.