La ora la care citiţi aceste rânduri, la Belgrad a început deja a opta ediţie a manifestării International Comics Festival ce se desfăşoară în perioada 30 septembrie-3 octombrie a.c. la Happy Gallery SKC. Mândria românească este participarea craioveanului Marian Mirescu, în calitate de invitat special, care îşi prezintă proiectul „horror” denumit „Monştrii”. De fapt, este vorba de un ansamblu de lucrări ale mai multor creatori BD români care au dezvoltat în creaţiile lor, la iniţiativa lui Marian, teme mitologice româneşti. Lucrările sunt prezente în numărul 19 al fanzinului AH, BD, deocamdată doar într-o ediţie în limba engleză, sub o superbă copertă realizată de graficianul Tudor Popa.

Reamintim că Marian Mirescu şi Cristian Ioan Pacurariu din Cugir sunt câştigătorii marelui premiu la ediţia de anul trecut a festivalului din Serbia şi sunt primii desenatori străini care câştigă importantul premiu la acest festival.

Fragmente (fugare) din lucrările expuse de Marian Mirescu şi Cristian Ioan Pacurariu, anul trecut, puteţi viziona la

http://www.youtube.com/watch?v=7x9BFjsCVN8

foto: Cristian Ioan Pacurariu şi Marian Mirescu, încasând „cecul” de 1.000 de euro, în finalul festivalului, ediţia 2009

Viorel Pîrligras