Pe 12 iulie, de la ora 17:30 va avea loc o nouă întâlnire a cenaclului ProspectArt, de data aceasta la Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu din bulevardul Lascăr Catargiu nr 21 (fostul bulevard Ana Ipătescu).

Vor citi:

  • Mihail Grămescu – „O ipoteză neortodoxă”
  • Dănuţ Ungureanu – „Malawi, cu capitala la Zomba”
  • Cristian Tamaş – „Funnyway” – traducere din Serge Brussolo

După cum se observă, nume de primă magnitudine, prin urmare se anunţă a fi, ca de obicei, o întâlnire foarte interesantă, aşa cum am fost obişnuiţi, de altfel, de către Cristian Tamaş, neobositul conducător al cenaclului.

Sunt aşteptaţi şi bineveniţi toţi iubitorii de SF&F, fani şi autori deopotrivă, pentru ca împreună să ajutăm la dezvoltarea acestui gen în România.

Înfiinţat în 1986, la Casa de Cultură a sectorului 4 din Bucureşti, din iniţiativa lui Cristian Tudor Popescu, cenaclul ProspectArt a funcționat din primăvara anului 1986 la Observatorul Astronomic și a reunit o serie de nume importante ale sefeului românesc din acea vreme, dintre care amintim pe : Dănuţ Ungureanu, Mihai Grămescu, Cristian-Mihail Teodorescu, Cristian Tamaş, Marian Truţă, Cristian Lăzărescu, Mihai-Dan Pavelescu, Sorin Ştefănescu, Mihnea Columbeanu, Valerian Stoicescu, Faur Agachi, Carol Czedly, Dorin Mera, Valentin Dragu, Sorin Camner, Costi Gurgu.

Cenaclul ProspectArt a fost unul din polii activi ai sefeului românesc, prin el lansîndu-se o serie de scriitori, traducători şi critici de valoare.
Ca dovadă sunt premiile câştigate de membrii săi la Convenţiile anuale sau la diferite concursuri: Premiul pentru schiţă la Convenţia Naţională 1986 şi Premiul Uniunii Scriitorilor 1987 pentru Marian Truţă, Premiul pentru povestire 1987 pentru Cristian M. Teodorescu, pentru Premiul Special al Juriului pentru nuvelă 1986 pentru Mihnea Columbeanu, Premiul pentru Nuvelă 1986, Premiul pentru eseu 1986, pentru Cristian Tudor Popescu, Premiul congresului European de Anticipaţie (Montpellier, 1987) pentru Cristian Tudor Popescu, Premiile Helion sau Henri Coandă câştigate de Dănuţ Ungureanu, Cristian Lăzărescu, premiul pentru traducere 1987 câştigat de Mihai Dan Pavelescu, premiile obținute de Costi Gurgu.