După cum am anunţat, SRSFF va fi prezentă la Eurocon 2010. Reprezentanţii noştri (vor fi anunţaţi la vremea potrivită) vor avea de îndeplinit un obiectiv considerat de noi major (pe lîngă altele) : să susţină pe cei mai buni dintre noi pentru Hall of Fame.

Cum alegerea celor mai buni (dintre cei mai buni) care să fie nominalizaţi pentru Hall of Fame este o sarcină delicată, SRSFF a organizat un sistem de consultare în urma căruia numele susţinute la Eurocon să fie reprezentative. Pentru aceasta am conceput cinci sondaje (poll-uri), fiecare sondaj pentru câte o categorie. Avem astfel: cel mai bun autor, cea mai buna editura, cel mai bun artist (grafician), cel mai bun promotor şi cel mai bun traducător. După cum se poate vedea, aceste sondaje au deja câţiva nominalizaţi. Pentru ca sondajele să fie cât mai cuprinzătoare oferim, celor care doresc să propună şi alte nume, un mijloc prin care să numească pe altcineva. Procedeul este foarte simplu: printr-un comentariu chiar în cadrul acestui articol. Comentariul va trebui să conţină strict numele persoanei propuse precum şi o motivaţie de câteva rânduri, motivaţie care să susţină candidatura. Nominalizările se pot face până sâmbătă 17 iulie la ora 23:00. Nominalizările sosite după această dată şi oră nu vor fi luate în considerare şi nu se vor afişa.

Procesul de vot va începe duminică 18 iulie la ora 00:00 şi va dura până joi 22 iulie la ora 18:00. Vor putea vota doar cei care se vor înregistra pentru vot pe site-ul SRSFF. În acest scop a fost creată o interfaţă de înregistrare (vezi pagina de înregistrare din meniul de sus) care va deveni activă începând de sâmbătă, ora 23:00 pînă joi ora 17:00. Această înregistrare se poate face prin intermediul unei adrese de e-mail validă. Pe adresa de e-mail folosită la înregistrare se va primi parola de acces (login). Odată “logat” la site, utilizatorul va putea accesa sondajele şi va putea vota o singură dată. Poate părea greoi, dar în acest fel încercăm să limităm cât mai mult “entuziasmul” unora sau altora. Chiar şi aşa, procesul de vot va fi monitorizat strâns iar în momentul în care vor exista suspiciuni de fraudă acestea vor fi făcute publice imediat.

Aşadar, consultaţi sondajele, verificaţi dacă regăsiţi printre numele afişate preferaţii voştri. În cazul în care aveţi de făcut o nominalizare, aveţi timp până sâmbătă la ora 23:00 folosind zona de comentariu de la acest articol. Precizăm că orice comentariu care va conţine mai mult decât numele şi categoria potenţialului nominalizat plus o argumentaţie de câteva rânduri nu va fi afişat. De asemenea, nu vor fi luate în seamă nominalizările neargumentate şi nici acestea nu vor fi afişate. De asemenea nu vor fi afişate nominalizările multiple. Este evident că un nume, dacă a fost deja propus, nu mai are sens să fie propus încă o dată. Păstraţi-vă energiile pentru votul propriu-zis. Aprecierile, sugestiile, observaţiile vor fi binevenite şi vor fi luate în seamă acolo unde va fi cazul, dar nu se vor afişa . Să ne concentrăm doar pe sistemul de vot. Odată ce aţi propus pe cineva care nu se regăseşte în sondaj, va trebui să aveţi răbdare câteva ore până ce nominalizatul propus va apărea în sondaj. Desigur, nominalizările se pot face şi fără înregistrare :). După cum am mai spus, este suficient un comentariu argumentat. Modificările sondajului vor fi efectuate în timp util, astfel încât dumincă 18 iulie la ora 00:00 (sau sâmbătă 17 iulie la miezul nopţii, cum preferaţi) procesul de votare să înceapă în cele mai bune condiţii.