Luciana Brînduşa Grosu este propunerea SRSFF pentru premiul de încurajare la Eurocon 2010.
A început să scrie poezie încă din clasa a treia. La doar treisprezece ani a obţinut distincţia pentru poezie la categoria de varsta a Concursului Naţional Tinere Condeie.
„A recidivat” apoi în anul 2001 cu Premiul Special al Revistei Examene pentru debut literar şi, din nou, Premiul I la Concursul Naţional Tinere Condeie, iar în 2002 a obţinut Premiul I Internaţional al Revistei „Je Bouquine”, Bayard Presse şi Premiul Special al Juriului la Festivalul Naţional de Poezie „Nichita Stănescu”.
În 2005 i s-a decernat Premiul Juriului pentru Debut la Festivalul Naţional de Creaţie Mihai Eminescu . Este cîştigatoarea concursului internaţional de eseuri „Learning to live together promoting tolerance and diversity in globalised societies” organizat de GOI PEACE FOUNDATION, Tokyo 2006.
Brandusa Luciana Grosu – „Realitatea imposibilă”,
Editura: Humanitas, Colectia: Humanitas junior
An aparitie: 2004
Format carte: 15×22,5 cm
Numar de pagini: 192
ISBN: 973-50-0603-0
În anul 2004, Lucianei i-a apărut primul roman, „Realitate imposibilă”, pe care l-a transformat apoi într-un volum de teatru apărut la editura Printech.
„Am transpus într-o piesă de teatru povestea din romanul meu de debut. Eu sper că piesa mea va fi jucată cândva pe scena unui teatru”.
Un roman iniţiatic, al încercărilor, al greşelilor, al deciziilor şi al transformarilor. Atît pe planul fantastic, cît şi pe cel real, personajele sînt confruntate cu propriile lor limite şi aleg să-şi schimbe viata. Evoluţia este posibilă dacă suntem uniti, acesta este mesajul Scrisorii fara litere al Lucianei Grosu, scrisoare imaginara care trece dincolo de toate barierele reale care ne separă. O lume diferită de a noastră, magică, diversă, surprinzatoare, contradictorie. O lume unde devenirea este cheia evoluţiei, unde fiinţele visează la cunoaştere, la perfecţiune, dar şi la libertatea oamenilor care au sentimente şi pot opta.
Bibliografie
„Realitate Imposibilă” – teatru, 2009 editura Printech
„Scrisoare fără litere”, 2007 editura Paralela 45 (roman fantasy)
„Realitate Imposibilă”, 2004 editura Humanitas Junior (roman fantasy)
volumul de versuri „Reîntoarcere”, 2002 editura Pro Transilvania
volumul de versuri „Flori de ametist”, 2000 editura Pro Transilvania
Poezii în următoarele antologii:
– „Săgetatorul – prima promoţie de tinere condeie a mileniului III”, prof. dr. Tudor Opriş, 2002;
– „Istoria debutului literar al scriitorilor români în timpul şcolii” (1820-2000), prof. dr. Tudor Opriş, 2002