Știrea cea mai importantă din ultimele zile este aceea că în această primăvară peisajul publicațiilor SF românești se va îmbogăţi cu un nou nume: Galileo. Ceea ce înseamnă o creştere de 100%, având în vedere că singura revistă de gen existentă la noi în acest moment este Helion (Timişoara).
Judecând după copertă, Galileo promite să câştige puncte importante la capitolul eleganţă (ilustraţia aparţine lui Adam Tredowski, un artist de origine poloneză stabilit în Marea Britanie conform sitului lui Horia Nicola Ursu), dar şi prin conţinut. În primul număr vor apărea, alături de Mircea Opriţă, doi membri marcanţi ai SRSFF, scriitorii Sebastian A. Corn şi Liviu Radu. Tot în primul număr este anunţat un dosar de autor care îl are ca protagonist pe Joe Haldeman. Revista va mai cuprinde texte semnate de: Cory Doctorow, Norman Spinrad, Peter Watts, Paul di Filippo, Graham Sleight şi James Patrick Kelly.
Mai multe detalii, cum ar fi preţul, modalitatea de abonare-distribuţie, numărul de pagini, periodicitate etc, vor fi oferite de editorul revistei, Horia Nicola Ursu, pe blogul său, în zilele următoare. Pentru cei care nu mai au răbdare şi doresc să-şi facă o idee acum despre cum va arăta revista, le recomandăm să consulte sondajele efectuate de Horia în ultimele luni.
Urăm revistei la cât mai multe numere şi premii în 2010 şi în anii care vor veni!
SRSFF
Mulţumiri pentru semnalare.
Succes
Va fi 🙂
Sa fie intr-un ceas bun!
“singura revistă de gen existentă la noi în acest moment este Helion”???
Nu, Michael, pe langa Helion mai sunt alte zece douazeci de reviste SF. Te las pe tine sa le numesti, pentru ca eu nu le stiu.
@Dorian: Net vs hartie, vechea galceava… sau “pot fi Pro-Scris si Nautilus considerate reviste?”
Sunt convins ca autorul acestui articol s-a referit la revistele tiparite. Altminteri, fireste, pot exista un numar indefinit de reviste online. Una dintre aceste reviste online se numeste Nautilus si are o anumita notorietate printre fanii genurilor sf si f.
“numar indefinit” ? 🙂 Exagerezi, mon cher. Revista presupune cel putin o periodicitate anuntata si respectata, si un continut anuntat si permanent (fie ca vorbim despre texte literare sau articole de varii feluri). Ma indoiesc ca exista un numar indefinit de publicatii online care sa satisfaca macar astea doua conditii.
Eddie, Eddie… nici nu am spus ca exista, fii un pic atent, am spus ca pot exista 😉