Se pare că editura Nemira traversează o perioadă extrem de dificilă: Nemira & Co SRL a cerut, săptămâna trecută, insolvenţa la Tribunalul Bucureşti. Nemira & Co SRL intenţionează să intre în reorganizare judiciară, conform directorului executiv al societăţii, Angelica Nicolau.

Dosarul de faliment a fost înregistrat la Tribunalul Bucureşti iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de astăzi, 21 decembrie 2009, dar a fost amânat pentru data de 6 ianuarie 2010. Perioada dificilă pe care editura Nemira o traversează este cauzată, se pare, de prăbuşirea pieţei de carte din România, fapt care a dus la acumularea unor datorii semnificative. Pe de altă parte, editura, la rândul ei, are de recuperat sume importante de la terţi. Cu toate că viitorul arată sumbru, editura nu va fi închisă ci va continua să funcţioneze în perioada imediat următoare.

De la înfiinţare până în prezent, editura Nemira a fost considerată exponentul numărul unu pe piaţa de science-fiction din România. Cu siguranţă că procesul de “reorganizare judiciară” şi declararea falimentului îndrăgitei edituri va afecta într-un mod nedorit evoluţia science-fiction-ului din ţara noastră.

Surse: Gândul; Capital

Rudi Kvala