Mai  întâi au visat Lucian din Samosata, Cyrano de Bergerac, Edgar Allan Poe, Jules Verne, H.G. Wells. Şi mulţi alţii, mai mult sau mai puţin cunoscuţi, amintiţi sau uitaţi. Apoi un preşedinte care a spus: Am ales ca până la sfârşitul acestui deceniu să mergem peLună (…) nu pentru că este uşor, ci tocmai pentru că este greu.

Au fost şi pionierii care au deschis, uneori tragic, drumul spre spaţiul cosmic. Toate speranţele şi visele omenirii au coincis, mai mult ca niciodată, în acea zi de 16 iulie 1969. Un moment astral rarisim, în care întreaga umanitate a rezonat aşa cum (prea) rar s-a întâmplat în istorie.

apollo11Neil Armstrong, Michael Collins, Edwin Buzz Aldrin, în vârful unui turn înalt de 110 metri, cu o putere de peste 40 de meganewtoni, se pregătesc astăzi pentru cea mai temerară ascensiune umană.

La ora 13:32 UTC (15:32 ora României) începe din nou una dintre cele mai frumoase aventuri ale speciei umane: călătoria spre Lună. De data aceasta doar virtual. Biblioteca Prezidenţială şi Muzeul John F. Kennedy oferă celor interesaţi posibilitatea să retrăiască în timp real întreaga desfăşurare a misiunii Apollo 11. Timp de trei zile, imaginile transmise de astronauţi precum şi dialogurile dintre astronauţi şi cei de la sol vor recrea atmosfera acelui timp, în care anul 2000 părea atât de promiţător…

Linkuri:

http://www.wechoosethemoon.org/

http://www.nasa.gov/externalflash/apollo11_radio/index.html

http://blogontheuniverse.org/2009/06/26/special-post-where-were-you-during-the-flight-of-apollo-11-remember-and-share/