Au fost anunţaţi finaliştii Premiului John W.Campbell :
“City at the End of Time” – Greg Bear (Del Rey)
“Anathem” – Neal Stephenson (William Morrow)
“Song of Time” – Ian MacLeod, (PS Publishing)
“Little Brother” – Cory Doctorow (Tor)
“The Philosopher’s Apprentice” – James Morrow (William Morrow)
“Valley of Day-Glo” – Nick Di Chario (Robert J. Sawyer Books)
Premiul John W.Campbell este decernat în timpul banchetului care încheie Conferinţa anuală Campbell,ce are loc la Universitatea din Kansas,S.U.A, din Lawrence,Kansas între 9-12 iulie 2009.
Conferinţa Campbell este dedicată discuţiilor despre scrisul science-fiction-ului,critică şi teorie literară,activitatea editoriale,predarea SF-ului,arta SF.
Premiul Campbell a fost decernat pentru prima dată în 1973.
Iată lista finaliştilor din perioada 1973-2008:
1st Beyond Apollo, Barry N. Malzberg
2nd The Listeners, James Gunn
3rd Darkening Island (Fugue for a Darkening Plain), Christopher Priest
Special award for excellence in writing: Dying Inside, Robert Silverberg
1st (tie) Rendezvous with Rama, Arthur C. Clarke;
1st (tie) Malevil, Robert Merle
2nd (tie) The Embedding, Ian Watson;
2nd (tie) The Green Gene, Peter Dickinson
Special non-fiction award: The Cosmic Connection, Carl Sagan
1st Flow My Tears, The Policeman Said, Philip K. Dick
2nd The Dispossessed, Ursula K. Le Guin
3rd None awarded
1st The Year of the Quiet Sun, Wilson Tucker
2nd The Stochastic Man, Robert Silverberg
3rd Orbitsville, Bob Shaw
1st The Alteration, Kingsley Amis
2nd Man Plus, Frederik Pohl
3rd Where Late the Sweet Birds Sang, Kate Wilhelm
1st Gateway, Frederik Pohl
2nd Roadside Picnic, Arkady & Boris Strugatsky
3rd A Scanner Darkly, Philip K. Dick
1st Gloriana, Michael Moorcock
2nd And Having Writ…, Donald Benson
3rd Altered States, Paddy Chayefski
1st On Wings of Song, Thomas M. Disch
2nd Engine Summer, John Crowley
3rd The Unlimited Dream Company, J. G. Ballard
1st Timescape, Gregory Benford
2nd The Dreaming Dragons, Damien Broderick
3rd The Shadow of the Torturer, Gene Wolfe
1st Riddley Walker, Russell Hoban
2nd Nu s-a acordat
3rd Nu s-a acordat
1st Helliconia Spring, Brian W. Aldiss
2nd No Enemy But Time, Michael Bishop
3rd Nu s-a acordat
1st The Citadel of the Autarch, Gene Wolfe
2nd The Birth of the People’s Republic of the Antarctic, John Batchelor
3rd Tik-Tok, John Sladek
1st The Years of the City, Frederik Pohl
2nd Green Eyes, Lucius Shepherd
3rd Neuromancer, William Gibson
1st The Postman, David Brin
2nd Galapagos, Kurt Vonnegut
3rd (tie) Kiteworld, Keith Roberts;
3rd (tie) Blood Music, Greg Bear
1st A Door into Ocean, Joan Slonczewski
2nd This Is the Way the World Ends, James Morrow
3rd Speaker for the Dead, Orson Scott Card
1st Lincoln’s Dreams, Connie Willis
2nd The Sea and Summer, George Turner
3rd The Unconquered Country, Geoff Ryman
1st Islands in the Net, Bruce Sterling
2nd The Gold Coast, Kim Stanley Robinson
3rd Dragonsdawn, Anne McCaffrey
1st The Child Garden, Geoff Ryman
2nd Farewell Horizontal, K. W. Jeter
3rd Good News from Outer Space, John Kessel
1st Pacific Edge, Kim Stanley Robinson
2nd Queen of Angels, Greg Bear
3rd Only Begotten Daughter, James Morrow
1st Buddy Holly Is Alive and Well on Ganymede, Bradley Denton
2nd The Difference Engine, William Gibson and Bruce Sterling
3rd (tie) A Woman of the Iron People, Eleanor Arnason;
3rd (tie) Stations of the Tide, Michael Swanwick;
3rd (tie) The Silicon Man, Charles Platt
1st Brother to Dragons, Charles Sheffield
2nd Sideshow, Sheri S. Tepper
3rd A Fire Upon the Deep, Vernor Vinge
1st No award
2nd Beggars in Spain, Nancy Kress
3rd Moving Mars, Greg Bear
1st Permutation City, Greg Egan
2nd Brittle Innings, Michael Bishop
3rd No award
1st The Time Ships, Stephen Baxter
2nd The Diamond Age, Neal Stephenson
3rd Chaga, Ian McDonald
1st Fairyland, Paul McAuley
2nd Blue Mars, Kim Stanley Robinson
3rd The Sparrow, Mary Doria Russell
1st Forever Peace, Joe Haldeman
2nd Slant, Greg Bear
3rd Secret Passages, Paul Preuss
1st Brute Orbits, George Zebrowski
2nd Starfarers, Poul Anderson
3rd Distraction, Bruce Sterling
1st A Deepness in the Sky, Vernor Vinge
2nd Darwin’s Radio, Greg Bear
3rd Greenhouse Summer, Norman Spinrad
1st Genesis, Poul Anderson
1st (tie) Terraforming Earth, Jack Williamson;
1st (tie) The Chronoliths, Robert Charles Wilson
3rd Probability Sun, Nancy Kress
1st Probability Space, Nancy Kress
2nd Kiln People, David Brin
3rd Hominids, Robert J. Sawyer
1st Omega, Jack McDevitt
2nd Natural History, Justina Robson
3rd The X President, Philip Baruth
1st Market Forces, Richard Morgan
2nd Air, Geoff Ryman
3rd The Time Traveler’s Wife, Audrey Niffenegger
1st Mindscan, Robert J. Sawyer
2nd Spin, Robert Charles Wilson
3rd The Summer Isles, Ian R. Macleod
1st Titan, Ben Bova
2nd The Last Witchfinder, James Morrow
3rd (tie) Farthing, Jo Walton
3rd (tie) Blindsight, Peter Watts
1st In War Times, Kathleen Ann Goonan
2nd The Yiddish Policeman’s Union, Michael Chabon
3rd The Execution Channel, Ken MacLeod