În perioada 17-21 iunie, va avea loc la Bucureşti târgul de carte Bookfest 2009, unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale verii. În cadrul Complexului Expoziţional Romexpo, mai precis în pavilioanele 13, 14, 15, 16 şi 17, câteva zeci de edituri din toată ţara se vor întrece în a expune şi oferi publicului cele mai însemnate producţii ale lor. Este un moment favorabil pentru iubitorii de science-fiction şi fantasy de a-şi completa colecţiile precum şi de a cumpăra cele mai noi titluri ale genului, mai ales că majoritatea editurilor vin cu oferte tentante şi cu reduceri de preţuri semnificative.

Ziua de sâmbătă, 20 iunie, se anunţă a fi deosebit de interesantă:

– La ora 12:30, la standul editurii Millennium Press (B11, pavilionul 14) mai multe titluri noi, dintre care menţionăm Adrenergic! de Sebastian A. Corn şi Predator: Teroare în junglă de Jeff VanderMeer.

– La ora 14:00, la standul editurii Nemira (pavilionul 14), se va lansa Pistolarul, de Stephen King, primul volum din seria Dark Tower. Vor fi prezenţi la lansare: Mihai Dan Pavelescu (coordonatorul colecţiei Nautilus), Mircea Pricăjan (traducătorul romanului) şi Michael Hăulică (editor coordonator al revistei online Nautilus).

Un prilej cât se poate de nimerit pentru cei care doresc să fie alături de numele grele ale fandomului românesc.