Unii ar spune ca Euroconul nu este un “costume party” desi am vazut o multime de masti de carnival.  Euroconul este cel mai probabil ocazia pe care oameni cu pasiuni comune pentru SF o asteapta anual, pentru a se revedea si pentru a comunica liber peste bariere lingvistice si culturale.

In primul rand Eurocon este o baza de referinta pentru cei care cauta ideile si sunt obisnuiti cu nelinistea pe care aceste idei o aduc.

Am plecat din Bucuresti pe la miezul noptii, si am trecut granita putin dupa rasaritul soarelui. Nu mai vazusem Defileul Dunarii dinspre sarbi. E magnific! Vi-l recomand cu tarie. Iar acum, toti versantii sunt acoperiti de liliac inflorit. Paduri de liliac inflorit. Atmosfera plina de verde proaspat si de vederea Dunarii sub un soare stralucitor, ne-a mai dat curaj pentru inca 600 de km.

 

Alaturi de Roberto Quaglia, copilot, Viorel Pirligras si Cezar Mazilu, am avut o calatorie lunga, fara peripetii, intr-o zona care nici nu pare a fi fost atinsa de razboiul recent. Prin comparative, Romania este victima. Sa detaliez: 500 de km pe o autostrada interstatala.

 

 

 

 

Revenind la Eurocon, “Man in Black” a avut rolul principal, din punctul nostru de vedere, prezentand oferta Romaniei pentru Eurocon 2014. O prezentare la obiect, bazata pe fapte extraordinare dar reale si nu pe fotografii (cum au considerat contracandidatii irlandezi de cuviinta). Prezentarea expusa e publicata  la adresa lenghel.net/wp/eurocon2014

 

 

 

 

Cristian Teodorescu a sustinut propunerile Romaniei la Eurocon Awards, pe care le gasiti si pe site-ul nostru, iar apoi, la finalul ESFS General Meeting – evenimentul serii, am purces la o degustare de cola si la continuarea programului.

Vom reveni. (Poate si cu diacritice)

Foto: Viorel Pirligras, Eugen Lenghel

 

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →