Fiction şi Non-Fiction românesc la Book Expo America

Editura Eagle este prima editură românească care expune la BookExpo America, cel mai mare târg de carte de pe continentului nord-american.

24 mai 2011 este, poate, o zi ca oricare alta pentru mulţi.  Pentru alţii se întâmplă să fie o zi care  schimbă vieţi ori destine.

Pentru SF-ul românesc, 24 mai va rămâne ziua în care, la BookExpo America, cel mai important Târg de carte din America de nord, desfăşurat în impunătorul şi ultramodernul Javis Center din New York City, se va afla în expunere – pentru prima dată în istoria târgului – o carte science-fiction românească.

Îngerul păzitor, romanul SF al scriitorului George Lazăr, scriitorul botoşănean care a debutat editorial nu cu foarte mult timp în urmă, a fost adaptat special şi publicat pentru piaţa americană şi promovat, iată, într-un târg internaţional de o asemenea amploare.

Traducătoarea Theodora Popescu şi redactorul de carte american Dan Conover au fost specialiştii care s-au ocupat de text, iar Eagle Publishing House, prin editorul MugurCornilă, s-a implicat în realizarea proiectului .

De remarcat faptul că, alături de romanul lui George Lazăr, Editura Eagle va prezenta la BookExpo America alte două titluri, ambele ale scriitorului italian Roberto Quaglia: cartea filosofico-umoristică Jonathan Livingshit Pigeon – a Tale of Transcendence şi cartea document The Myth of September 11 – The Satanic Verses of Western Democracy.

Aceste titluri pot fi comandate în print de pe libraria Amazon şi, în curând, în versiune digitală, de la www.elefant.ro

The Guardian Angel

de George Lazăr
www.theguardianangel.info

Prezentare: Dacă supravieţuirea ta ar însemna moartea tuturor celorlalţi, ce ai alege? Viaţa tuturor are un preţ. Depinde de cât de mult eşti dispus să plăteşti. Şi, cel mai important: dacă poţi să trăieşti cu consecinţele.

http://www.amazon.com/Guardian-Angel-George-Lazar/dp/6068315207/

http://www.newtitleshowcase.com/book_details.php?bookid=13498

George Lazăr (n. 3 februarie 1963, Vatra Dornei, Suceava) este un scriitor și publicist roman contemporan de science fiction şi thriller. În 1971 a absolvit Facultatea de Automatică, secția Calculatoare, din cadrul Institutului Politehnic din Iași. Este membru al Societăţii Române de Science Fiction şi Fantay.

Activitate literară

A debutat în 1987 în antologia Cosmos XXI cu povestirea Un univers al păcii. Povestiri de mici dimensiuni a publicat între 1982 și 1987 în Opinia Studențească (unde a avut şi o rubrică permanentă, intitulată Utopii) dar și în Argonaut (supliment al revistei Convorbiri literare), revista Cronica, săptămânalul Magazin. După 1990, a colaborat în calitate de corespondent la cotidianul Monitorul (din Iași) și, mai apoi, la Monitorul de Botoșani, pe care îl conduce în prezent. A editat mensualul SCI-FI MAGAZIN, între 2007 și 2008 (12 apariții), unde a publicat două povestiri. A editat Almanahul SCI-FI MAGAZIN 2009. A fost prezent cu o povestire în antologia Alte țărmuri (2009), editată de Societatea Română de Science Fiction și Fantasy.

Volume publicate

America One (2007) – Editura Tritonic

Îngerul păzitor (2009) – Editura Millennium Press, 2010 Editura Eagle, 2011 Editura Eagle International

Distincții literare

Mențiune pentru povestire la Convenția națională a cenaclurilor SF ROMCON din 1982

Premiul al doilea pentru nuvelă la Convenţia națională a cenaclurilor SF ROMCON din 1983 (premiul 1 nu s-a acordat)

The myth of September 11 – The Satanic Verses of Western Democracy

de Roberto Quaglia

Această carte este un document despre 11 septembrie. Despre Mitul evenimentelor de la acea dată. Despre faptele şi motivele din spatele acestui mit.

Mai multe detalii despre versiunea în limba română a aceastei cărţi la www.11septembriemitul.com

http://www.amazon.com/Myth-September-11-Satanic-Democracy/dp/6068315177/

http://www.newtitleshowcase.com/book_details.php?bookid=13494

Eagle Publishing House, Bucureşti, 23mai 2011