Pe 31 mai, la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti (str. General Budişteanu nr. 10, în sala de expoziţii), va avea loc la ora 18:30 vernisajul expoziţiei SCIENAR – INTERFERENŢE, eveniment organizat de Institutul pentru Tehnică de Calcul (ITC). Expoziţia va cuprinde exponate aflate la “frontiera” dintre artă şi ştiinţă.

“Imbinarea sculpturii cu psihanaliza sau fizica cuantică, provocarea spaţiu-timp pentru fotografia artistică, formule matematice exprimate în sculpturi, producţii multimedia, toate vor fi prezente în cadrul expoziţiei inedite care  reuneşte artişti internaţionali de renume ,artişti români şi studenţi la arte.” sursa:ITC

SCIENAR este un proiect internaţional de cercetare care îşi propune elaborarea de scenarii ştiinţifice în folosul artei. Proiectul SCIENAR ia în considerare patrimoniul cultural European pentru a construi o abordare interdisciplinară folosind în principal tehnicile IT pentru a explora interacţiunile dintre cele doua faţete ale culturii noastre: cultura umanistă şi cea tehnico-ştiinţifică.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 31.05-06.06.2010