“Masinaria virtuala a premiilor Sigma este functionala pe situl Pro-Scris”, ne anunţă domnul Dan Popescu. Ediţia din 2009 a Premiilor Sigma urmăreşte să evidenţieze şi să răsplătească efortul autorilor români de scinece-fiction care au publicat în anii 2006 şi 2007.

Categoriile premiate sunt:

1. Roman

2. Culegere de autor

3. Antologie

4. Carte non-fiction (critică, eseistică, istorie etc)

Condiţii de eligibilitate:

1. Au fost publicate în limba română

2. Au fost publicate în ani calendaristici precedenţi votării

3. Se încadrează sau sînt conexe genului Fantastic şi/sau celui Science Fiction

4. La data apariţiei lucrării, autorii au cetăţenie română.

Lista cu titlurile propuse pentru premiere, lista votanţilor potenţiali precum şi regulamentul acordării Premiilor Sigma şi modalitatea de a participa la procesul de vot al premiilor se pot afla, citi şi consulta pe site-ul Pro-Scris. Îl felicităm pe domnul Dan Popescu pentru iniţiativă şi îi dorim succes în realizarea acestui proiect.

Dan Popescu: nascut la 30.09.1955, in Roznov, jud. Neamt; absolvent al Facultatii de Electroenergetica, Iasi; inginer de investitii energetice; traducator, eseist, redactor literar si radio, organizator SF. Este membru fondator al cenaclului Sigma si al editurii Multistar, impreuna cu Adrian Dobrin.

Debut SF in 1992, in Jurnalul SF. A publicat in toate revistele importante SF din Romania. A realizat fanzinul Sigma (1992-) si suplimentul science-fiction din saptaminalul local Telegraful (febr. 1997-). Intre oct. 1995 si martie 1996, a realizat saptamanal o emisiune de SF la postul local Radio Terra. In calitate de organizator, a asigurat desfasurarea zilelor Sigma 1983-1985, 1989; a sesiunii Sigma 1995 si a concursului Sigma 1996. Pseudonim: Danut Enescu. (sursa: Wikipedia)