Aflăm, de pe blogul revistei Cultura, care sunt cei mai noi membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Salutăm intrarea lui Liviu Radu în USR. Lista completă cu noii membri poate fi consultată aici

Cătălin Olaru ne povesteşte despre cum şi-a petrecut Nicholas Cage sfârşitul lumii.

Nimic nou aşadar: primul cadru cu Nicholas Cage ni-l înfăţişează cu un pahar de vin în mână, mai târziu îl vedem adormind la televizor cu sticla de scotch alături. Este văduvul care îşi creşte copilul cum poate mai bine. L-am văzut pe ecran de mai multe ori decât ne vedem vecinii de palier. La fel şi discursurile despre existenţa lui Dumnezeu şi despre mama care este acum în ceruri le-am auzit mai des decât soneria de la uşă

Epifanie de gradul trei: „Knowing“ („Numere fatale“) se intitulează articolul şi poate fi citit tot pe blogul revistei Cultura.

Cătălin Sturza se întreabă, pornind de la un articol din The Daily Telegraph, dacă jocurile pe calculator reprezintă literatura noului secol.

Într-un articol recent din „The Daily Telegraph“, Tim Martin arăta că, aşa cum literatura secolului XX şi-a găsit un teren propice pentru a experimenta noi tehnici narative în benzile desenate, în mod similar literatura secolului XXI ar putea să profite de mijloacele de expresie ale jocurilor pe calculator. „S-ar putea să nu mai fie mult până când prozatorii vor sări într-o nouă barcă, alegând un mediu care oferă unele dintre cele mai interesante posibilităţi ale noului secol“, scrie Martin.

Articolul poate fi citit aici: Jocurile pe calculator: literatura noului mileniu?

Şi încă o întrebare de la Cătălin Sturza: Cine îi ia în balon pe cititorii de fantasy?

„Haideţi să nu-i mai luăm în balon pe cititorii de fantasy“ se intitulează un articol recent din „The Guardian“, semnat de Sam Jordison. Lumea nu-i priveşte cu prea mare simpatie pe fanii SF, însă pentru un fan Fantasy viaţa e chiar mai dificilă. Totuşi, arată Jordison, dispreţul pentru acest gen e nedrept şi e bazat, în mare parte, pe ignoranţă.

În Observator Cultural, Michael Hăulică ne avertizează:

Sfîrîie blogosfera, s-a cam încins, arde, frige, pişcă… În ultimele săptămîni au apărut, pe diverse bloguri şi site-uri, cîteva articole care au încins spiritele în partea de blogosferă care se ocupă cu SF-ul.

Să fim atenţi, aşadar… Blogosfrrr!

Şi, dacă tot este vară, în acelaşi Observator Cultural, Bianca Burta-Cernat ne ispiteşte să mergem În vacanţă cu Radu Tudoran:

Pentru oricine a devenit dependent de lectură, o vacanţă nu e o simplă vacanţă, ci o vacanţă livrescă. În bagajul călătorului – îmi place mai mult acest cuvînt cu iz de vechime decît banalul substantiv „turist“ –, cartea nu e mai puţin importantă decît trusa de prim ajutor.

Rudi Kvala

x Shield Logo
This Site Is Protected By
The Shield →